Onda organitza una nova edició d’Intertrànsit amb artistes plàstics en col·laboració amb l’UJI

Les activitats estan destinades per a estudiants de cicles o graus relacionats amb el món de l'art i per a totes aquelles persones que vulguen conéixer la realitat d'un professional plàstic.

Publicitat

L’Ajuntament d’Onda organitza, com cada any les trobades Intertrànsit als quals assisteixen artistes de canviada de nom trajectòria del món de l’art. Aquest programa s’organitza en col·laboració amb l’Aula Universitària Vila d’ Onda de l’UJI i té com a objectiu l’intercanvi de punts de vista entre artistes i persones relacionades amb aquest sector.

Els cursos i activitats estan destinats a estudiants de cicles o graus com són: gestors culturals, fotògrafs, dissenyadors gràfics, pintors i altres persones relacionades amb les arts plàstiques.

PublicitatRovira  

El regidor de Biblioteques, Joventut i Innovació, Vicent Bou, ha ressaltat que amb la celebració d’aquestes trobades “es pretén acostar el coneixement a la ciutat i es vol fomentar i donar suport als estudiants i professionals del sector de l’art plàstic”.

Aquestes trobades entre artistes plàstics es realitzaran el divendres 20 de 18 a 20 hores i dissabte 21 de setembre d’11.00 a 13.00 hores.

Programa / Trobades Intertrànsit en el local d’Associacions d’Onda

Divendres 20 de setembre

El primer dia acudiran artistes especialitzats en diferents tècniques dins de l’art plàstic, començarà a les 18.00 h María Griñó, dissenyadora gràfica de formació autodidacta. I que des del 2008 es dedica per complet a la pintura. Des de llavors ha exposat la seua obra en diverses ciutats (Castelló, Orpesa, Vila-real, València, Alacant, Santa Cristina d’Aro, Lugo, Porto, Paris, Barcelona…).

A les 19.00 h un altre artista convidat serà Juan Flores, delineant de formació, després de viatjar per Moçambic, Zimbàbue, Sud-àfrica, el Marroc, Guatemala, El Salvador, Mèxic i Cuba, s’instal·la a Costa Rica on inicia el seu treball artístic.

De tornada a Espanya, les seues instal·lacions de caps blancs són un referent de l’art amb funció social. I, a les 20 h serà el torn de Pere Ribera que desenvolupa des de 1972 la seua activitat artística en el camp de la pintura, l’escultura i el gravat, interrelacionant el seu art amb temes de gran interés actual com l’ecologia o la pau, afegint aspectes didàctics o de conscienciació a través de l’art.

Dissabte 21 de setembre

A les 11.00 h comptarem amb Claudia de Vilafamés, pintora d’estil realista. A les 12.00 h estarà Laura Avinent, fotògrafa i dissenyadora gràfica que transmet el seu entusiasme i energia a través de les seues obres, instantànies fantasioses d’una estètica manierista. I, a les 13.00 h culminarà la sessió de trobades, Ana Beltrán, llicenciada en Belles arts amb Premi a l’Excel·lència Acadèmica 2009.

PublicitatJuega Limpio Orihuela