Els parcs infantils d’Onda seran més segurs i accessibles per als més menuts

Les obres han començat al parc infantil del pavelló Víctor Cabedo, continuaran a la plaça General Arrando i s'instal·larà una zona saludable al carrer Arañuel.

485

L’Ajuntament d’Onda ha començat les obres de renovació del parc infantil situat al costat del pavelló Víctor Cabedo. Amb un pressupost d’aproximadament 60.000 euros, els treballs estan inclosos dins del Pla de Cooperació Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació Provincial de Castelló (Pla Castelló 135).

Aquesta és unes de les tres actuacions, que l’equip de govern portarà imminentment en els parcs infantils d’Onda. En total, s’invertiran 150.000 euros en la millora d’aquestes zones, doncs a aquests treballs se suma la instal·lació d’una zona saludable al carrer Arañuel, al costat de l’inici del carril ciclopeatonal que va al Salvador, i una acció semblant a la del parc infantil del Víctor Cabedo que es durà a terme a la plaça General Arrando.

Marta Piquer, regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, ha explicat que “les obres en aquests parcs consistiran a llevar els gronxadors, que ja han complit la seua vida útil i no s’ajusten a les normatives actuals de seguretat i accessibilitat, per la qual cosa se substituiran per uns altres que sí que les compleixen”. Així mateix, “s’instal·larà una zona saludable davant del pavelló antic, a l’inici de la ruta saludable del carril cicle-per als vianants a l’ermitori del Salvador. D’aquesta forma pretenem fomentar l’exercici i impulsar els hàbits de vida saludable, completant aquesta ruta que pot realitzar-se a peu o amb bicicleta”.

Tant el projecte d’aquestes obres com l’execució dels treballs al parc del pavelló Víctor Cabedo els duran a terme empreses locals. Els projectes els ha redactat ‘HLG Grupo Ingeniaria y Arquitectura’, mentre que ‘Construccions Reinsu SL‘ s’està encarregant de l’obra del parc infantil al costat del Víctor Cabedo. En aquest sentit, Piquer ha destacat que “d’aquesta manera l’equip de govern compleix amb diversos compromisos adquirits amb la ciutat. D’una banda, donem prioritat sempre que es puga a les empreses d’Onda per a dur a terme els projectes i executar les obres, aconseguint dinamitzar l’economia local. I, d’altra banda, seguim apostant per fer d’Onda una Ciutat Saludable i accessible. A més, amb aquestes reformes, reforcem la seguretat dels més xicotets, modificant els espais que han quedat antiquats i estan deteriorats pel seu ús”.