Onda publica les bases del ‘Pla Supera’ per a ajudar als negocis que han tancat per la Covid

L'Ajuntament destinarà 200.000 euros a esta iniciativa per a sufragar amb fins a 1.000 euros les despeses dels establiments

Ballester: “En estos moments difícils hem d’estar al costat dels negocis locals, ajudant-los a alçar la persiana cada dia”

Els establiments ondenses que han hagut de tancar amb motiu de rebrots del coronavirus, bé per resolució de l’autoritat sanitària competent o bé com a mesura de contenció de la propagació del virus, ja poden sol·licitar a partir de demà les ajudes que ha posat en marxa l’Ajuntament d’Onda a través del ‘Pla Supera’, dotat amb una inversió de 200.000 euros.

Les bases, que es poden consultar en la web www.onda.es i en el Butlletí Oficial de la Província, recullen que la quantia de l’ajuda serà de 1.000 euros per cada període de suspensió temporal de l’activitat continuat, igual o superior a deu dies, que els afecte i es vegen obligats a tancar per comptar en la seua plantilla amb personal en situació de baixa laboral per diagnòstic positiu en COVID-19 i la necessitat de guardar la quarantena corresponent. El període contemplat per a sol·licitar les ajudes s’estipula des de l’1 de juliol, amb caràcter retroactiu, fins al 15 de desembre.

“Estos rebrots han tornat a posar contra les cordes a alguns negocis que havien anat recuperant a poc a poc la seua activitat, per això en estos moments difícils hem d’estar al costat dels negocis locals, ajudant-los a alçar la persiana cada dia. El comerç local és la vida d’Onda i manteniment econòmic de moltes famílies, i tenen tot el suport d’este govern per a superar junts esta crisi”, ha apuntat la primera edil.

Pla Impuls Autònoms

Esta mesura arriba per a complementar el Pla d’Impuls als Autònoms ondenses, dotat amb un milió d’euros, que va posar en marxa l’Ajuntament davant la crisi econòmica provocada per la Covid-19 i que hui dia ja ha pagat la totalitat en ajudes a 480 autònoms.

L’objecte de totes dos línies d’ajudes és evitar que el tancament temporal dels negocis derive en el tancament definitiu i tinga com a conseqüència la pèrdua de llocs de treball.

CatalanSpanish