Onda inverteix 856.000 euros a millorar els polígons industrials

Les actuacions, subvencionades per l'IVACE, comprenen la instal·lació de fibra òptica i enllumenat públic led per a l'estalvi energètic.

Publicitat

L’Ajuntament d’Onda està executant una inversió de 856.000 euros per a millorar els polígons industrials a fi d’afavorir les condicions a les empreses instal·lades a la ciutat i atraure noves inversions. Cal destacar que part del pressupost, fins a 240.000 euros, són subvencionats per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

En concret, s’està realitzant la instal·lació d’enllumenat públic en les zones industrials de Sis Quarts UI-7 i Corral Roig UI-4 amb lluminàries de tecnologia led, la qual cosa suposarà un estalvi d’energia quantificat en 46.000 euros anuals, respecte de les lluminàries instal·lades de vapor de sodi en l’entorn. A més, amb esta tecnologia es contribueix a la disminució d’emissions de CO2, en l’ordre de 618 TmCO2.

PublicitatRovira  

D’altra banda, també s’estan realitzant les canalitzacions necessàries per a la instal·lació de la xarxa de fibra òptica, amb la finalitat de disposar de les millors connexions per a la transmissió de dades i millorar la competitivitat d’aquestes zones industrials.

Així ho ha detallat el regidor delegat d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, qui ha destacat que “el nostre objectiu és treballar per convertir Onda en una destinació industrial competitiva, estable i de qualitat per a sumar noves empreses i generar més ocupació. En un moment de gran desconfiança i inestabilitat en alguns territoris espanyols, oferim Onda als empresaris com una àrea preparada, que inspira confiança i situada en una posició estratègica per la seua proximitat amb les connexions portuàries, aeroportuàries i ferroviàries”.

“Des de l’Ajuntament posarem totes les facilitats administratives a aquelles indústries que decidisquen instal·lar-se a la nostra ciutat, perquè entenem que cadascuna de les empreses és una font d’oportunitats per als ondenses i aval de progrés per a Onda”, ha afegit l’edil.

7,8 milions de metres quadrats

Tant és així que en els pressupostos municipals de 2020 s’incorporarà una partida específica per a continuar els treballs de millora de les àrees industrials d’Onda. Cal destacar que hui dia la ciutat compta amb una de les majors superfícies industrials de la Comunitat Valenciana, amb 5,85 milions de metres quadrats que, sumant la superfície dotacional, de zones verdes i del sector terciari s’incrementa fins a un total de 7,8 milions de metres quadrats.

PublicitatJuega Limpio Orihuela