Onda presenta nous programes per a fomentar l’ocupació i retindre el talent jove

A més també s'impulsarà el turisme i comerç; i es creen les beques ‘Primera Oportunitat’ per a joves estudiants.

Un dels objectius de l’equip de Govern que lidera l’alcaldessa Carmina Ballester és convertir Onda en una ciutat d’oportunitats de present i futur. Sota aquesta premissa, els pressupostos municipals per a 2020 reflecteixen inversions específiques per a fomentar l’ocupació, a través de diversos programes de formació i ocupació; per a retindre i incentivar el talent jove, mitjançant l’augment de beques i la seua remuneració; i per a impulsar el sector turístic i comercial de la ciutat amb un augment del 96% de la partida destinada a tal fi.

Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa els edils de les àrees d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, de Promoció Econòmica, Maria Baila, i de Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicente Bou.

Aguilella ha exposat el model de gestió de l’equip de Govern basat en l’eficiència i que ha permés presentar uns comptes amb la major capacitat inversora de la història, fins a 10,2 milions d’euros d’un total de 34,3 milions d’euros, i, alhora, que ratifiquen la baixada d’impostos promesa, estalviant per a 2020 un total de 4,6 milions d’euros menys als ciutadans. “Ofegant a impostos als ciutadans només serveix per a tapar una mala gestió dels recursos públics”, ha assenyalat l’edil.

D’altra banda, el responsable d’Hisenda i Ocupació ha detallat els diferents plans d’ocupació i la formació a la carta per a persones desocupades així com el Pla de Millora de Polígons Industrials que persegueix millorar la competitivitat empresarial i atraure noves inversions a l’àrea industrial d’Onda. “Iniciatives que responen a l’objectiu de millorar les condicions de les nostres empreses, atraure noves inversions i continuar liderant la innovació ceràmica en el món. Perquè si el treball i l’economia creix, Onda creix”.

Beques ‘Primera Oportunitat’
Per part seua, Vicent Bou ha posat l’accent en l’augment de les beques per a joves ondenses, en número i remuneració, que “reverteix la destralada de l’anterior govern socialista a les oportunitats per als joves”. Així, es creen les beques ‘Primera Oportunitat’ que permetran als ondenses realitzar les seues pràctiques currículares a l’Ajuntament amb una prestació econòmica. Així mateix, Bou ha comentat l’aposta pels programes de cultura i oci juvenil i el manteniment del servei d’autobús gratuït a l’UJI i altres centres educatius per als joves. “En total parlem d’una inversió de 400.000 euros al servei dels joves ondenses. Volem que el talent es quede a Onda i garantir el millor futur per a ells”.

La regidor de Promoció Econòmica, Maria Baila, ha anunciat un augment rècord del 96%, fins als 176.000 euros, en la partida destinada a l’impuls turístic, comercial i empresarial. “Volem estar al costat del comerç i hostaleria local per a posar al seu servei els recursos municipals i ser-los més útils amb la finalitat de millorar la seua competitivitat i ajudar-los a créixer”.

A més, l’edil ha defensat les accions destinades a convertir la gastronomia ondense en un producte turístic de primer nivell i la inversió en promoció del castell de les tres-centes torres com a icona cultural i turística a nivell nacional. Uns altres dels punts clau del pressupost de turisme és la renovació del Palau Taifa al castell, amb la subvenció del 1,5% cultural del Govern, i el Pla Director de Turisme Intel·ligent. “El turisme és un dels gran pilars econòmics d’Onda que cal posar en valor i treballar perquè genere més oportunitats”, ha conclòs.

CatalanSpanish