Onda comptarà amb quasi 27 milions d’euros per al seu Pressupost General de 2018

La inversió per habitant serà de 1.100 euros, superant la inversió mitjana autonòmica de 889 euros.

AVL

L’Ajuntament d’Onda ha presentat el Pressupost General per a l’exercici de 2018 amb un import de quasi 27 milions d’euros, el major d’aquesta dècada. Ximo Huguet, alcalde d’Onda, ha afirmat que “volem que aquest Pressupost, amb la consignació més gran pressupostària dels últims anys, redunde en la millora de la qualitat de vida dels onders i en la millora de la ciutat”.
En l’àmbit d’urbanisme, s’invertiran 4 milions d’euros amb els quals es durà a terme el Pla de millores de Barris, d’accessibilitat, en el cas de l’ARRU es rehabilitaran habitatges de les zones afectades, així com la reurbanització de la plaça de la Sinagoga, la remodelació del Molí de Bassó o la rehabilitació de l’antiga fàbrica de la Campaneta, que comptarà amb fons FEDER, gràcies a les ajudes obtingudes per l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada, que també s’engegarà enguany.
Referent a açò, l’alcalde ha destacat que “les ajudes de la Unió Europea suposaran 5 milions d’inversió a Onda fins al 2023, gràcies a l’esforç que va fer en el seu moment aquest equip de govern. Gràcies a aquestes subvencions transformarem Onda, ací radica la importància d’aquest Pressupost i per açò la nostra obstinació, que siga una obra consensuada, que incloga a la ciutadania, mitjançant els Pressupostos Participatius, i als altres grups polítics, que han aportat les seues propostes”.
En aquests pressupostos, estan incloses les obres de construcció del nou pavelló esportiu, es realitzaran millores en altres instal·lacions esportives i es construirà la primera fase del Corredor Verd, també amb els fons FEDER. A la partida de política social, es recuperaran quotes de benestar, que no es concedien des de 2010. La inversió per habitant serà de 1.100 euros, superant la inversió mitjana autonòmica de 889 euros. També es contempla el transport universitari, les beques de postgrau, ajudes educatives a les famílies, a la contractació i a les associacions i col·lectius onders, entre altres.
Per la seua banda, la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament, Silvia Cerdà, ha destacat que “l’equip de govern invertirà més d’1,5 milions d’euros en polítiques d’ocupació en 2018 amb els quals es realitzaran programes i tallers amb els quals es donarà treball a un mínim de 81 persones”.
Quant a la partida de cultura, Onda gaudirà d’una àmplia programació cultural, ja que es mantenen activitats, que han tingut una bona acceptació per part de la població i s’inclouen algunes noves com la I Mostra Audiovisual Vila d’Onda ‘En xicotet’. Així mateix destaca que es destinaran 250.000 euros als Pressupostos Participatius per tercer any consecutiu, en els quals la població podrà decidir a quins projectes vol que es destinen.
La regidora Silvia Cerdà ha assenyalat que “açò ha sigut possible sense incrementar els impostos directes com són l’IBI i la disminució de l’IBI rústic, a causa del canvi de zona urbana a rústica les zones urbanitzables no detallades”.

- Advertisement -
CatalanSpanish