Onda reitera a la Generalitat la urgència d’actuar en la rotonda de Navarti per a evitar accidents

L'Ajuntament remet a Infraestructures un estudi amb solucions al problema d'inundacions en la CV-20.

Amb la finalitat d’instar la conselleria d’Infraestructures, titular de la via, al fet que actue d’una vegada en la rotonda situada en el punt quilomètric 7+350 de la carretera CV-20, a l’altura de Navarti, en la qual es produeixen inundacions cada vegada que plou, l’Ajuntament d’Onda ha remés al govern autonòmic un estudi hidrològic per a proposar solucions a este problema tan reivindicat pels ondenses.

Així, el document remés a la Generalitat posa de manifest este problema d’acumulacions i estancaments d’aigua en esta rotonda quan es presenten precipitacions superiors a 30 mm, la qual cosa provoca accidents i col·lapse de trànsit, i planteja possibles solucions com la modificació de la rasant de l’anell de la rotonda i dels entroncaments amb la CV-20 en tots dos sentits així com el Camí de Pals en direcció sud.

L’objectiu d’esta actuació és eliminar la zona orogràficament deprimida existent actualment en la meitat nord de la rotonda, el drenatge de la qual de les aigües d’escolament és deficient a causa de la insuficient capacitat de transport dels embornals, la qual cosa provoca grans acumulacions d’aigua. Fins hui, esta reivindicació històrica d’Onda no ha tingut resposta per part de l’administració responsable de la carretera, la Generalitat Valenciana.

L’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha defensat que “la conselleria d’Infraestructures no pot continuar ignorant este greu problema que patim els ondenses cada vegada que plou, perquè està en joc la seguretat dels veïns i milers de treballadors que cada dia fan ús d’esta carretera. Amb este estudi, des de l’Ajuntament els facilitem el treball per a intentar agilitar les obres urgents i esperem que, d’una vegada, ens tinguen en compte”.

3 mesos a l’espera de reunió

Cal recordar que l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, va sol·licitar a l’octubre una reunió amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, per a abordar este tema i altres necessitats de la ciutat en matèria d’infraestructures com la construcció de la ronda nord i est, la construcció d’una rotonda en l’Avinguda Extremadura, la millora de les instal·lacions del Museu del Taulell, o l’execució de vial ràpid entre Onda i Vila-real. En data de hui el conseller encara no ha posat data.

Al·legacions al PAT

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda ha presentat set al·legacions al Pla d’Acció Territorial (PAT) que ha elaborat la Generalitat i que ha oblidat importants actuacions que requereix la ciutat com el vial ràpid entre Onda i Vila-real, per a reduir el temps de connexió amb l’Hospital de la Plana, o el desdoblament amb dos carrils de la carretera CV-21 entre Onda i l’Alcora per a agilitar el trànsit entre totes dos poblacions que conformen el triangle de la ceràmica.

CatalanSpanish