20 C
Valencia

Onda renova el seu compromís pel sacrifici 0 d’animals de companyia

Gràcies a esta iniciativa de l'equip de Ballester més de 70 mascotes abandonades han trobat una nova família.

- Publicitat -AVL

Onda continuarà sent una ciutat lliure de sacrificis d’animals de companyia durant els pròxims anys, tal com es va comprometre l’equip de govern que lidera Carmina Ballester. L’Ajuntament acaba d’adjudicar el nou contracte per al servei de tractament d’animals abandonats i el sistema per a la seua adopció que inclou nombroses millores i un ambiciós programa de conscienciació social, formació i activitats escolars.

Així, l’organització Serproanimal (Servei d’Adopcions i Mascotes perdudes) ha resultat adjudicatària del contracte per un import de 70.000 euros per a dos anys, prorrogables fins a un màxim de quatre anys. Esta companyia s’encarregarà de la recollida d’animals abandonats, de la seua cura en les seues instal·lacions i la reubicació dels mateixos en famílies d’acolliment o altres entitats.

El servei exigeix la màxima atenció als animals, controls higiènics i sanitaris, zones àmplies d’esbarjo per a desenvolupar la vida en ramat, serveis veterinaris i de perruqueria així com accions de socialització i voluntariat amb la condició de compartir temps i afecte amb les mascotes.

El contracte també inclou la vacunació i xip de totes les mascotes abans de ser entregades a la seua nova família, a qui l’organització avaluarà prèviament el seu grau d’aptitud i impartirà formació.

Programes de conscienciació
A més, com a gran novetat, l’Ajuntament ha exigit en el contracte que es duguen a terme diversos programes formatius, accions de conscienciació i xarrades tallers per a escolars i adults a fi de reduir el nombre d’abandons i ajudar la ciutadania a millorar la cura i educació dels seus animals.

Així, es realitzarà cada any dos actuacions per a escolars ondenses, una xarrada taller i una visita guiada al Centre d’Acolliment, orientades a la conscienciació sobre el respecte als animals, la seua tinença responsable i foment de l’adopció d’animals abandonats.

En esta mateixa línia, l’adjudicatària també oferirà un taller per a adults sobre maneig i educació de mascotes així com una xarrada informativa sobre les accions de gestió ètica de colònies de gats lliures.

Sobre este tema, el regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha comentat que “vist l’èxit del programa Sacrifici 0 hem treballat per a millorar-ho i incrementar les accions formatives i de conscienciació, que són la clau per a evitar abandons”.

Campanya d’adopció
D’altra banda, es durà a terme una campanya de comunicació anual per a fomentar l’adopció dels animals abandonats a través de cartelleria, tríptics, publicacions en xarxes socials i les pàgines web de l’adjudicatària i de l’Ajuntament ‘Onda Adopta’, on setmanalment s’actualitzaran les fitxes de les mascotes que busquen família.

Cal recordar que durant l’any passat el govern municipal ja va posar en marxa una potent campanya amb la qual va omplir els carrers d’Onda de grans siluetes de gossos amb un collaret que incloïa el seu nom i un codi QR, animant a l’adopció. Així mateix, el vídeo de Nadal, que va aconseguir les 100.000 reproduccions, també contava una història emotiva sobre l’adopció. Gràcies a estes accions i a l’eficiència del servei, més de 70 animals abandonats a Onda ja han trobat una nova família i no han sigut sacrificats.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià