Onda rep 25 mil visitants amb La Volta i deixa un balanç de mig milió d’euros

L'alcaldessa ofereix Onda com a seu d'etapa en futures edicions de la Volta i d'altres competicions esportives

AVL

Més de 25.000 espectadors, entre onders i visitants, van omplir els carrers d’Onda divendres passat per a presenciar l’eixida de la 7a etapa de la Volta a España i el seu segon pas per la localitat, ja en carrera. Així ho han confirmat Carmina Ballester, alcaldessa d’Onda, i Paco Pastor, regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, en una roda de premsa on s’ha destacat l’èxit d’aquest esdeveniment internacional que va deixar un impacte de mig milió d’euros a la ciutat, sumant els ingressos en hotels, restaurants, gasolineres o supermercats.

“Vull fer extensiva la felicitació que em va transmetre el director de la Volta per l’excel·lent organització i acolliment que els ha brindat el poble d’Onda. L’èxit és gràcies a la labor dels voluntaris, de la policia local, de la resta de cossos de seguretat i emergències, dels tècnics de l’Ajuntament que han treballat a contrarellotge perquè fora una realitat”, ha apuntat Ballester.

“Onda s’ha donat a conéixer al món sencer com a ciutat paradís del ciclisme i ciutat que val la pena visitar amb les espectaculars imatges que es van emetre, en 190 països, del castell, l’embassament o el paratge de la Serra Espadà. Ha sigut una oportunitat única per a promocionar-nos en el món que esperem poder repetir prompte”, ha afegit l’alcaldessa, oferint de nou Onda per a acollir una nova etapa de la Volta o un altre gran esdeveniment esportiu.

Tramitació a contrarellotge

D’altra banda, Paco Pastor ha denunciat “la irresponsabilitat política de l’anterior equip de Govern per no tramitar el contracte amb La Volta. Quan entrem a governar ens trobem amb la gran sorpresa que, estant la volta molt a la vora, no hi havia cap document signat ni tramitat, perillant l’arribada de la Volta per no arribar en temps ni forma”.

Segons ha explicat l’edil, “l’1 de juliol, dues setmanes després d’assumir el càrrec, aprovem en Junta de Govern l’inici de l’expedient per a la contractació de l’esdeveniment amb Unipublic, l’empresa organitzadora de la Volta, ja que l’anterior alcalde i el regidor d’esports no van fer res després de la foto en la presentació de la Volta. Després, el 19 de juliol va tindre lloc l’obertura de proposicions, el 22 de juliol la proposta d’adjudicació, el 12 d’agost es va aprovar l’adjudicació del contracte en Junta de Govern i el 29 d’agost, un dia abans de la Volta, l’alcaldessa va poder signar el contracte”.

Eficient dispositiu de seguretat

El Cos de Policia Local va posar en marxa un exhaustiu dispositiu de seguretat en el qual van participar 30 agents entorn de matí i vesprada en l’eixida a Onda com en el pas de carrera posterior pel nostre municipi. A més, 8 agents de la Unitat de Policia Nacional van donar suport a l’esdeveniment, que va transcórrer sense incidents. I per descomptat del treball dels efectius sanitaris, Bombers i Protecció Civil.

- Advertisement -
CatalanSpanish