Onda espera el retorn de les infermeres escolars després la rectificació del Conseller Marzà

Carmina Ballester: "S'ha imposat el sentit comú als vetos polítics i prompte les infermeres podran tornar als col·legis"

Després de la rectificació pública del conseller d’Educació, Vicent Marzà, l’Ajuntament d’Onda espera la resolució de la Generalitat Valenciana sobre les infermeres escolars per a poder reincorporar-les com més aviat millor als centres educatius de la ciutat. Marzà va reconéixer este dimecres en Les Corts Valencianes que Educació no implantarà el programa específic d’infermeria escolar com van prometre i dóna via lliure als ajuntaments perquè ho duguen a terme.

D’esta manera, es resol el conflicte generat després de l’ordre del director territorial d’Educació, Alfred Remolar, de denegar l’accés a estes professionals sanitàries als col·legis d’Onda. Segons el conseller, les infermeres podran tornar a desenvolupar el programa de salut escolar en les instal·lacions educatives sempre que estiga d’acord el Consell Escolar, hi haja un projecte validat, siga compatible amb el pla de contingència i es demostre que les infermeres no siguen vector de contagi. Requisits que compleix Onda, ja que el curs passat ja es va desenvolupar el programa amb el beneplàcit de la comunitat educativa i es va remetre a conselleria un projecte de salut escolar que també es pot consultar en la web municipal. A més, l’Ajuntament es compromet a realitzar test PCR periòdics a les infermeres.

Per tot això, des del govern municipal d’Onda insistiran a la direcció territorial d’Educació perquè remeta per escrit la resolució que va avançar Marzà amb la condició que les infermeres puguen continuar prestant la labor preventiva i sanitària als alumnes ondenses.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha manifestat que “celebrem que s’haja imposat el sentit comú als vetos polítics i aviat les infermeres podran tornar als col·legis, que és el lloc on són més útils i necessàries, i més davant una pandèmia”.

CatalanSpanish