Onda estrena sala de lactància per a afavorir la conciliació i prestar servei als veïns

S'habilita un espai íntim i relaxat amb mobiliari, canviador, microones, nevera, lavabo i decoració infantil.

AVL

L’Ajuntament d’Onda ja disposa de sala municipal de lactància per a atendre les necessitats del bebé tant per les treballadores del consistori com per aquelles mares lactants o pares que cuiden als seus xicotets i vagen al consistori a realitzar qualsevol gestió administrativa, o bé es troben en els voltants de l’edifici.

D’esta manera, el consistori ha habilitat un espai íntim i relaxat en la planta baixa de les dependències de la plaça El Pla, al costat del SAT, condicionat amb mobiliari còmode, un canviador, una trona, microones, lavabo, nevera, paperera hermètica i decoració infantil. Tot el necessari per a poder donar el pit, papilles i canviar bolquers, a més de poder realitzar l’extracció i emmagatzematge de la llet materna.

Segons ha comentat Elena Albalat, regidora d’Igualtat, “esta mesura forma part de l’aposta de l’equip de govern per posar els serveis públics a la disposició de tota la ciutadania amb la condició d’augmentar les eines que fomenten la conciliació. L’edil també afig que “és un avanç molt important per als veïns del municipi que han de seguir amb la seua vida diària, però a més amb la necessitat de donar menjar o cuidar al bebé”.

Pla d’Igualtat Municipal

Esta actuació respon al Pla Intern d’Igualtat de l’Ajuntament, ja que compleix l’objectiu de facilitar a la plantilla del consistori la conciliació de la vida personal, laboral i familiar així com promoure la corresponsabilitat entre tot el personal.

En este sentit, la regidoria d’Igualtat ha considerat fonamental posar a la disposició de les mares i pares un lloc net, còmode i privat per a atendre les necessitats tant de mares lactants com dels bebés.

Cal recordar que fins hui el municipi mancava d’espais adequats on les mares o pares a cura de bebés puguen atendre les seues necessitats fora dels seus domicilis.

- Advertisement -
CatalanSpanish