13.8 C
Valencia

Onda insta a la Generalitat i la Diputació a activar ajudes per al sector taurí

El Ple aprovarà una moció conjunta del grup popular i el socialista per a la supervivència de les ramaderies de la província.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda, que se celebrarà este dimecres 10 de juny via telemàtica, aprovarà una moció conjunta que presenten els grups popular i socialista en defensa del sector taurí valencià, un dels més perjudicats per la crisi del coronavirus. Així, en el document s’insta a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de Castelló al fet que activen ajudes urgents per a la supervivència de les ramaderies de la província.

En concret, es proposa que el Consell aprove un Pla de Recuperació i Promoció del Sector Taurí Valencià que permeta la supervivència de la totalitat de ramaderies de caps de bestiar braus valencians i que, de manera immediata, es cree una línia d’ajudes per a l’alimentació del bestiar i la seua atenció sanitària.

- Publicitat -

D’altra banda, també s’insta la Diputació de Castelló que destine la inversió de la convocatòria 2020 de subvencions per a la realització d’activitats taurines de la província, en aquells casos en què les associacions renuncien a organitzar els actes previstos, a crear una línia d’ajudes directes per al sector ramader de la província.

Quant al Govern d’Espanya, l’Ajuntament d’Onda demana la supressió del pagament de la quota d’autònoms del sector, o la seua devolució, des que es va decretar l’estat d’alarma fins que les limitacions a les celebracions taurines finalitzen.

- Publicitat -

Sobre este tema, l’edil de Festes i Cultura, Maria Prada de Conflent, ha comentat que “ara més que mai és moment de recolzar al sector perquè els bous són el nostre senyal d’identitat i pilar fonamental de l’economia de la província. A Onda cada any els esdeveniments taurins atrauen milers de visitants i generen importants ingressos en els negocis locals. Per això les administracions superiors han de ser sensibles a esta difícil situació que està passant el sector i tirar-los una mà per a tirar avant”.

300 milions de pèrdues

Segons estimacions, el sector de Bous al Carrer pot veure’s obligat a sacrificar més de 6.000 de les 9.500 caps de bestiar de què disposa en la nostra comunitat autònoma amb unes pèrdues directes per a les ramaderies autòctones de 84 milions d’euros i per al conjunt del sector de 300 milions.

- Publicitat -

La desaparició dels actuals bestiars suposarà que molts municipis en el futur no puguen contractar estos serveis i en el cas de fer-lo els preus futurs siguen, per l’escassetat d’oferta, a preus molt elevats. A més del mal econòmic, existeix un evident perjudici social, vinculat al caràcter festiu dels seus actes que, en la majoria de municipis valencians, conforma el cor de les celebracions patronals o fundacionals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià