18.9 C
Valencia

‘Onda Smart City’, nominat per al premi nacional de Transformació Digital

El projecte ofereix un millor servei a la ciutadania, suma la intel·ligència artificial i ajuda a reduir costos administratius.

- Publicitat -AVL

El projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ ha resultat finalista en la XII Convocatòria de Premis Aslan en casos d’èxit de Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d’un reconeixement que atorga l’associació nacional d’empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any.

L’Ajuntament d’Onda és el primer municipi que, no sent capital de província, ha desenvolupat un projecte global de Smart City durant el període que va des de desembre de 2018 fins als mesos finals de 2019, mesos en què s’ha consolidat el gruix del projecte que inclou 14 senyalitzacions verticals, una plataforma de gestió, un quadre de comandaments municipal i un Sistema d’Informació Geogràfica, acollint-se als Fons Europeus EDUSI.

Onda competeix en la seua categoria amb el Govern Basc i l’Ajuntament de Viladecans, que han sigut seleccionats entre els 65 projectes que s’han presentat a la convocatòria. El guanyador es donarà a conéixer en una gala el pròxim 10 de març.

“Apostem per convertir Onda en una ciutat més eficient, intel·ligent i innovadora, i millorar la qualitat de vida dels veïns”, ha destacat, Vicent Bou, regidor d’Innovació, qui ressalta “el gran orgull que significa per a l’ajuntament que el projecte Smart City siga finalista per millorar l’eficiència i la qualitat de vida dels ciutadans i de les administracions públiques”.

A més, en paral·lel també s’ha posat en marxa una aplicació mòbil, l’App Ciutat, perquè cada veí compte amb la ciutat intel·ligent a la seua mà. Els usuaris d’esta aplicació mòbil obtindran dades sobre la qualitat de l’aire i el soroll ambiental.

D’altra banda, s’han instal·lat sensors que prevenen els incendis forestals i contenidors que informen del nivell d’ompliment per a dissenyar millors rutes de recollida.

Així mateix, des de l’Ajuntament es controla la motorització ambiental de zones verdes i el mesurament del nivell de trànsit, a més de comptar amb un localitzador d’aparcaments. Amb tot això, els tècnics municipals i els veïns poden disposar d’informació útil sobre Onda en temps real

Votacions obertes per als Projectes Finalistes

A esta edició s’han presentat 65 casos d’èxit de més de 54 empreses i organismes públics, entre els quals han sigut seleccionats 3 finalistes, un d’ells, Onda Smart City.

Fins al 4 de març es poden realitzar les votacions als projectes que han quedat finalistes, entre els quals es troba el projecte d’Onda ciutat intel·ligent.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià