19.3 C
Valencia

El projecte ‘Onda Smart City’ guanya el premi nacional d’innovació pública

Ballester: "Hui Onda és una ciutat més eficient, intel·ligent i innovadora i amb millor qualitat de vida per als veïns".

- Publicitat -AVL

El projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ ha resultat vencedor en la XII Convocatòria de Premis Aslan en casos d’èxit de Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d’un reconeixement que atorga l’associació nacional d’empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any. L’alcaldessa, Carmina Ballester, va anunciar la notícia als veïns en el Ple desenvolupat ahir.

L’Ajuntament d’Onda és el primer municipi que, no sent capital de província, està desenvolupant un projecte global de Smart City que ja compta amb 14 senyalitzacions verticals, una plataforma de gestió, un quadre de comandaments municipal i un Sistema d’Informació Geogràfica, acollint-se als Fons Europeus EDUSI. La intenció de l’equip de govern és continuar desenvolupant accions en esta línia. Onda ha competit en la seua categoria amb el Govern Basc i l’Ajuntament de Viladecans, que han sigut seleccionats entre els 65 projectes que s’han presentat a la convocatòria.

“Gràcies a aquest projecte, hui Onda és una ciutat més eficient, intel·ligent i innovadora i amb millor qualitat de vida per als veïns”, ha destacat Ballester, qui també ha ressaltat “el gran orgull que significa per a tots els ondenses posicionar-se en l’àmbit nacional com una de les ciutats més innovadores d’Espanya”. L’alcaldessa també ha agraït la gran labor que es desenvolupa des de l’àrea d’Innovació Pública, coordinada pel regidor Vicent Bou.

App mòbil

A més, en paral·lel s’està ultimant una aplicació mòbil perquè cada veí compte amb la ciutat intel·ligent a la seua mà. Els usuaris d’esta aplicació mòbil obtindran dades sobre la qualitat de l’aire i el soroll ambiental.

D’altra banda, s’han instal·lat sensors que prevenen els incendis forestals i contenidors que informen del nivell d’ompliment per a dissenyar millors rutes de recollida.

Així mateix, des de l’Ajuntament es controla la motorització ambiental de zones verdes i el mesurament del nivell de trànsit, a més de comptar amb un localitzador d’aparcaments. Amb tot això, els tècnics municipals i els veïns poden disposar d’informació útil sobre Onda en temps real.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià