Onda tanca l’any fent realitat la infermera escolar, el botó del pànic, el sacrifici 0 i la baixada d’impostos

Ballester: “Este equip ha treballat molt per a complir amb la nostra paraula i dotar a Onda dels serveis que mereixia”.

Des que prengueren possessió al juny, l’equip de govern liderat per l’alcaldessa Carmina Ballester ha posat en marxa els principals projectes que venien reflectits en el seu programa electoral. Així, l’Ajuntament d’Onda tanca l’any després de sis mesos d’intens treball per a complir amb els compromisos adquirits davant els ciutadans i fer realitat, iniciatives com la infermera escolar, el botó del pànic, el sacrifici 0 d’animals de companyia, el bus gratuït a l’UJI, el pla d’embelliment #OndaBonica, la campanya de participació ciutadana ‘Onda Barri a Barri’ o la baixada d’impostos.

“Este equip ha treballat molt per a complir amb la nostra paraula i dotar a Onda dels serveis que mereixia i que tant ens demandaven els ciutadans. Entenem que una altra manera de fer política és possible, i hem demostrat que amb voluntat, ganes de treballar i il·lusió per millorar la nostra ciutat no hi ha projecte que es resistisca. Este és el camí que hem emprés i que continuarem dia a dia”, ha apuntat Ballester en el balanç d’estos sis mesos on ha detallat cada projecte complit.

Sacrifici 0 d’animals de companyia
Ja no se sacrifiquen animals de companyia a Onda gràcies a l’acord que ha aconseguit l’Ajuntament amb Corralet perquè s’emporten als animals abandonats i els posen en adopció. En paral·lel, també s’ha posat en marxa la campanya #OndaAdopta per a fomentar l’adopció d’animals i conscienciar als onders. Sobre este tema, la campanya de street màrqueting amb siluetes de gossos i el vídeo de Nadal ha tingut repercussió nacional.

Botó del pànic
A l’octubre l’Ajuntament va habilitar la primera fase del botó del pànic a través de l’app mòbil Onda SOS. Es tracta d’una pionera tecnologia de desenvolupament propi per a usar en situacions de perill. La policia, a través de geolocalització, es personarà a l’instant on estiga l’usuari. Està en desenvolupament la segona fase que inclourà el dispositiu físic.

Infermera Escolar
L’Ajuntament ha posat en marxa el servei d’infermera escolar en tots els centres educatius d’Onda. L’objectiu és oferir un servei assistencial a aquells alumnes que el precisen i, d’altra banda, fomentar hàbits saludables i conscienciar sobre problemàtiques com l’assetjament escolar. Està en marxa l’ampliació de la borsa de treball per a incorporar més infermers en 2020.

#OndaBonica
Amb l’objectiu d’embellir la ciutat i convertir-la en un lloc més amable, acollidor i accessible, l’Ajuntament ha iniciat el pla #OndaBonica amb una inversió inicial de més de 400.000 euros, destinada a rehabilitar places, carrers i executar obres demandades pels veïns per a millorar la seua qualitat de vida. Les actuacions en la plaça 8 de Març i en les escales de la Moreria seran les primeres.

Onda Barri a Barri
L’alcaldessa i el seu equip de govern s’han compromés a visitar tots els barris de la ciutat, llibreta en mà, i escoltar als veïns per a recaptar les seues demandes i buscar solucions. En esta aposta per la proximitat i la participació ciutadana, els regidors també van baixar a la plaça per a donar compte de la seua gestió i respondre a les preguntes de la ciutadania durant els 100 dies de Govern.

Bus gratuït a l’UJI
Coincidint amb l’inici del curs escolar, i amb l’objectiu de millorar la qualitat educativa dels onders, l’Ajuntament va estrenar el servei d’autobús gratuït i directe d’Onda a la Universitat Jaume I i altres centres formatius de Castelló i Vila-real del qual es beneficien al voltant de 200 estudiants de la ciutat.

Baixada d’impostos i rècord inversor
En els pressupostos per a 2020 l’Ajuntament passa d’invertir 50 euros per habitant a invertir més de 400 euros, amb un total de 10,2 milions d’euros per a ampliar i millorar serveis i escometre noves infraestructures. Així mateix, s’ha iniciat la revolució fiscal que permetrà als onders en 2020 pagar 4,6 milions d’euros menys en impostos respecte a 2019.

CatalanSpanish