Onda finançarà els tests Covid-19 als treballadors i usuaris de la residència

Al no rebre cap resposta de la vicepresidenta Mónica Oltra, l'alcaldessa ha decidit que l'ajuntament correrà amb les despeses de les proves.

 

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha anunciat que l’Ajuntament finançarà els test PCR per a la detecció del Covid-19 als treballadors i usuaris de la residència de majors, Centre de Dia i habitatge tutelat. Esta decisió arriba després del menystinc de la Generalitat Valenciana a les reiterades peticions del govern municipal perquè faça un control periòdic a les persones de risc de la població, com són els majors que habiten en centres assistencials.

Cal recordar que este compromís sorgeix de l’aprovació en el Ple del 8 de juliol, per unanimitat de tots els grups polítics, d’una proposta per a sol·licitar al govern autonòmic la realització de proves de detecció del coronavirus COVID-19 al col·lectiu esmentat. Així es va traslladar a la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives així com a la de Sanitat Universal i Salut Pública. Al no rebre cap resposta, esta setmana l’alcaldessa va tornar a remetre la petició a la vicepresidenta Mónica Oltra, qui segueix sense pronunciar-se.

L’equip de Ballester considera que esta mesura és vital per a detectar i monitorar possibles casos positius, una informació clau per a prevenir i aïllar futurs contagis, garantir la seguretat dels treballadors i l’atenció dels residents i els seus familiars.

“No permetrem que la Generalitat jugue amb la salut dels ondenses per negar-se a pagar els PCR, així que encara no sent la nostra competència ho assumirem des de l’Ajuntament, perquè la prevenció i el monitoratge és l’única manera de fer front al virus i evitar més desgràcies”, ha indicat l’alcaldessa.

L’Ajuntament ja ha comunicat la decisió a les entitats gestores dels esmentats centres socials i, conjuntament, s’organitzarà el procediment durant les pròximes setmanes.

CatalàEspañol