22 C
Valencia

Onda tramita més de 200 ajudes econòmiques per a veïns sense recursos i famílies monoparentals

Serveis Socials reforça les prestacions durant la Covid-19 per a emparar a totes les famílies vulnerables.

- Publicitat -AVL

Durant els mesos del confinament, i fins el dia de hui, l’Ajuntament d’Onda ha tramitat un total de 232 ajudes econòmiques per a veïns sense recursos i famílies monoparentals. El govern municipal compleix així amb el seu compromís, ratificat en el Pacte Tots per Onda, de reforçar la cobertura dels serveis socials durant la pandèmia i ampliar les ajudes a altres col·lectius fins ara oblidats, com les famílies monoparentals.

Les ajudes d’emergència social permeten als onders en situació de vulnerabilitat cobrir les despeses de necessitats bàsiques d’alimentació, higiene personal, llar o medicació farmacèutica.

Mentre que, per part seua, les subvencions a les famílies monoparentals cobreixen les despeses de l’escolarització dels fills, transport escolar, menjadors, taxes de matrícules; tractaments mèdics farmacològics, compra de productes de puericultura, despeses derivades del manteniment familiar com a lloguer de subministraments, alimentació infantil i bàsica, així com les despeses derivades de la conciliació familiar. Estes ajudes són incompatibles amb altres per a la mateixa finalitat, però sí amb la resta d’ajudes.

L’edil de Benestar Social, Família i Majors, Óscar Valero, ha recalcat que “és moment d’acostar el muscle i ajudar a tots aquells veïns i famílies que el necessiten, i més en estos moments de crisi sanitària i econòmica”.

Les ajudes econòmiques dependran dels ingressos bruts mensuals de la unitat familiar, no podent-se superar el màxim de 175 euros al mes. La subvenció serà ampliada en un 15% més per segon fill/a.

Xec guarderia

En esta mateixa línia, cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ha obert el termini perquè les famílies puguen sol·licitar la subvenció per fill matriculat, d’entre 0 a 3 anys, en un centre d’educació infantil de la ciutat. Amb este nou xec guarderia, que amplia la quantia fins al 100%, el govern municipal doblega la seua aposta per la conciliació familiar i laboral mitjançant una inversió total de 148.500 euros per al pròxim curs escolar 2020/2021.

Així, a partir de setembre s’augmenta un 20% la subvenció per a totes les famílies, passant de 50 a 60 euros, i com a gran novetat, es duplica l’import, fins als 100 euros, per a les famílies monoparentals o amb els progenitors en situació de desocupació.

Ajudes per a celíacs

Finalment, cal destacar que el govern municipal també es va comprometre a assistir amb polítiques socials als celíacs i les seues famílies per a ajudar-los a accedir als aliments sense glútens, ja que solen ser un 300% més cars que la resta. Per a això, des del consistori ja es va començar a treballar de la mà de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA) per a regir estes ajudes, que ja es poden sol·licitar.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià