16.7 C
Valencia

Onda licita el servei de transport públic amb ampliació de parades, vehicles sostenibles i geolocalització

El servei inclou el transport urbà, escolar, a l'Hospital de la Plana, a l'UJI, adaptat a demanda i Centre de Dia.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en Junta de Govern la licitació del servei de transport públic municipal per un import de 320.000 euros anuals per als dos pròxims anys i ampliable fins a un màxim de quatre anys. El contracte inclou importants millores respecte a l’anterior com l’ampliació del nombre de parades en el transport urbà, l’obligatorietat d’utilitzar vehicles respectuosos amb el medi ambient i que usen energies netes o la geolocalització dels autobusos per a oferir el temps real d’espera en les parades.

Els serveis que haurà de prestar l’empresa adjudicatària són sis: el transport urbà, el transport escolar, el transport adaptat a demanda, el transport al Centre de Dia, el transport a l’Hospital de la Plana i el transport a la Universitat Jaume I. L’Ajuntament d’Onda assumeix de manera íntegra el cost dels serveis, per la qual cosa tots ells seran gratuïts per als ondenses, a excepció de l’autobús a l’Hospital de la Plana que subvenciona una part.

Sobre este tema, la portaveu de l’equip de Govern i responsable de mobilitat urbana, Elena Albalat, ha apuntat que “els ondenses disposaran d’un complet i gratuït servei de transport públic que millorarà la qualitat de vida. Hem treballat a millorar el contracte per a oferir un servei més eficient i més sostenible, donant resposta a totes les necessitats de mobilitat dels nostres veïns”.

Transport urbà

Amb este servei es pretén cobrir les necessitats de desplaçaments de les persones que per diverses circumstàncies (avançada edat, dificultat de mobilitat, manca de vehicle propi, etc.), no disposen de transport per a traslladar-se per l’interior de la població, sobretot per a aquells veïns que resideixen en barris o zones perifèriques de la població i, per consegüent, allunyats dels centres administratius, comercials i sanitaris d’Onda. Alhora, l’Ajuntament fomentarà l’ús de transport públic com a mesura per a disminuir el nivell de contaminació acústica i atmosfèrica de la població.

Transport escolar

D’altra banda, el servei de transport escolar s’activa amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’educació i ajudar a conciliar la vida laboral i familiar de les famílies, evitant trasllats als centres de secundària, aportant un plus d’independència en mobilitat a la joventut i evitant el risc d’accidents per concentració de vehicles en hores punta. El servei es dirigeix a la necessitat dels usuaris d’educació secundària dels centres de l’IES Serra d’Espadà i Secció de l’IES Serra d’Espadà i realitza realitzarà tres itineraris diferents per a atendre els diferents nuclis o zones de la població de manera homogènia.

Transport adaptat a demanda

El servei de transport adaptat a demanda es prestarà segons requeriment de les persones amb mobilitat reduïda que ho necessiten. Els serveis seran tots els dies laborables de dilluns a divendres, en horari de matí i vesprada amb un màxim de quatre serveis.

Transport Centre de Dia

Per als usuaris del Centre de Dia es realitzaran sis serveis de recollida al matí i sis de retorn a la vesprada, mitjançant furgoneta i microbús.

Transport Hospital de la Plana

Els veïns que hagen d’acudir a l’Hospital de la Plana disposaran de servei diari, de dilluns a divendres, amb dos horaris d’anada, a les 8.40 hores i 11.10 hores, i altres dos de retorn, a les 11.10 hores i 13.20 hores.

Transport UJI

Finalment, els estudiants universitaris d’Onda podran desplaçar-se de manera gratuïta a la Universitat Jaume I, amb el bo de transport, durant tot el període lectiu. S’habilitaran dos horaris per a l’anada, a les 7.30 hores i 14.15 hores, i altres dos per al retorn, a les 14.55 hores i 18.15 hores.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus a Càlig

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 7 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus al Poble Nou de Benitatxell

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat declara 2 brots de covid-19 a Vinaròs i 1 a Peníscola

Un dels brots s'ha donat en una empresa de Vinaròs.

Onda dispara els índex de contagis: 2 brots amb 27 casos

Es tracten de dos brots nombrosos que disparen la taxa de contagis de la localitat i converteix la localitat en un "punt calent" de covid-19.

438 contagiats més i 5 morts per cotonavirus des del dissabte

El nombre de persones ingressades per coronavirus es redueix un 8% en una setmana i els pacients en UCI un 6%
- Advertisement -

: Valencià