Onda valora el seu patrimoni paleontològic i mineral amb un modern museu interactiu

S'està ultimant el projecte que exposarà la història de l'aigua, minerals i fòssils del Parc Natural Serra d'Espadà.

PublicitatAVL

Onda modernitza la seua col·lecció municipal museogràfica de paleontologia i mineralogia incorporant les noves tecnologies, amb monitors interactius i panells digitals, amb la finalitat d’acostar la ciència i el patrimoni natural de la Serra d’Espadà d’una manera senzilla, didàctica i divertida als turistes i veïns d’Onda.

Així, s’estan ultimant els treballs d’adequació i modernització de les exposicions de fòssils i minerals que alberga el centre expositiu del Molí de la Reixa – OndaNatura, en el marc d’un projecte finançat per l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana.

PublicitatRovira  

La regidora de Promoció Econòmica, María Baila, ha recalcat que “Onda és una ciutat riquíssima en patrimoni cultural i natural, és un orgull per als onders preservar el nostre llegat i és el nostre deure traure el màxim potencial als nostres recursos per a convertir-los en focus d’atracció de visitants”.

Exposició “Tresors de la Terra”
D’altra banda, en la planta baixa del Molí de la Reixa els visitants ja poden gaudir de tot el relacionat amb la història de l’aigua i molins del municipi així com de la flora i fauna del Parc Natural Serra d’Espadà.

Quan acaben les obres d’adequació, a la fi d’este mes, en la primera planta el visitant trobarà l’àrea de paleontologia. Finalment, en la segona es podrà contemplar la infinita i rica varietat de roques i minerals que alberga la ciutat d’Onda.

Tal com ha explicat Balla, “amb estes millores en les instal·lacions passarem d’oferir una exposició estàtica a una dinàmica i moderna, que ens permetrà conéixer millor els tresors de la naturalesa que alberga Onda”.

Ruta “Camins dels Dinosaures”
A més, el Molí de la Reixa pertany a la ruta Camins dels Dinosaures de la Comunitat Valenciana, oferint una exposició única de mamífers i vertebrats cenozoics.
Esta ruta suma trenta recursos dedicats a la paleontologia distribuïts per tot el territori valencià, i que té un dels seus punts d’interés a Onda, tant en la col·lecció Museogràfica de Paleontologia i Mineralogia del Molí de la Reixa com en el Museu de Ciències Naturals “El Carmen”.

Publicitat