Ontinyent acollirà la XI trobada de Germanors i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana

La localitat valenciana d’Ontinyent acollirà del 4 al 10 de febrer la XI Trobada de Germanors i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana.

La seu d’aquesta trobada serà per primera vegada a Ontinyent amb motiu del 75 aniversari del Crist Jacent de la seua Confraria, obra de Mariano Benlliure després de l’encàrrec que van fer els empresaris del gremi tèxtil de la localitat.

A Ontinyent, “es coneix l’existència de la Confraria Sant Sepulcre anteriorment a 1791″ i en 2004 es va constituir l’actual confraria que integra a 50 membres”, segons fonts de l’entitat.

La trobada és organitzada per l’Agrupació del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana i coordinat per la Confraria del Sant Sepulcre d’Ontinyent.

Així, el hui 4 de febrer, després de l’acolliment de participants serà inaugurada una exposició de les germanors i confraries del Sant Sepulcre de l’Agrupació a l’església de San Miguel. Posteriorment, se celebrarà una missa inaugural a les 13 hores en la parròquia Asunción de La nostra Senyora.

Igualment, està previst que el dimarts dia 6, el delegat de Litúrgia de l’Arquebisbat, Edgar Esteve, pronuncie una conferència sota el títol “Desperta, el teu que dorms, acompanyar a Crist des del Sepulcre fins a la Glòria” que tindrà lloc en la capella de la Puríssima.

Així mateix, el dimecres 7 de febrer, tindrà lloc una altra conferència titulada “Benlliure i la imatgeria, al servei de la devoció ontinyentina a càrrec de Carlos Enrique Navarro-Rico.

Finalment, el dissabte 10 de febrer, es desenvoluparà la solemne processó de la XI Trobada, des del convent de la Puríssima Sang, a les 17:30 hores.

En el recorregut participaran totes les germanors i confraries que pertanyen a l’Agrupació i serà presidit per la imatge del titular del Sant Sepulcre, acompanyada per les autoritats eclesiàstiques, la Junta Central de Confraries d’Ontinyent i representants de la Junta Diocesana, entre altres entitats.

En l’actualitat, compten amb germanors i confraries del Sant Sepulcre, a més d’Ontinyent, les localitats d’Alboraia, Torrent, Turís, Benifairó de la Valldigna, Quart de Poblet, Utiel, Corbera, Carcaixent, Xàtiva, Cullera, Ondara, Gandia, Sueca, Benetússer, Piles i Port de Sagunt. (AVAN)