martes, 19 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ajuntament, COEVAL, ATEVAL i la UV treballen en la implantació de la futura seu del Parc Científic Universitari a Ontinyent

Una delegació encapçalada per l’alcalde visita el Parc a València per analitzar les potencialitats del sistema per al desenvolupament socioeconòmic i de la innovació

Una delegació institucional i empresarial d’Ontinyent, encapçalada per l’alcalde Jorge Rodríguez, ha visitat les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), de cara a la futura implantació d’una seu del mateix a la capital de La Vall d’Albaida. Durant la visita, s’analitzaven les potencialitats d’aquest ecosistema d’innovació i les possibilitats que obri de potenciació del desenvolupament socioeconòmic tant de la ciutat com de tota la comarca.

Durant la visita, Jorge Rodríguez reiterava el suport del seu govern a l’impuls la presència del Parc Científic a Ontinyent, plantejant diferents possibilitats que permeten la instal·lació d’una seu a la ciutat, “la qual cosa contribuiria així a tancar el cercle d’activitats universitàries que actualment es desenvolupen al Campus d’Ontinyent: docència, investigació, cultura i esports. D’aquesta manera, la dimensió de la innovació s’afegiria a la transferència de coneixement ja iniciada amb la Càtedra Institucional que té la seua seu enl nostre campus universitari”, assenyalava.

Junt amb l’alcalde, acudien també el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda; el president i secretari de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL), Javier Cabedo i Vicent Donat; i el president i el secretari de l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Vall d’Albaida (ATEVAL), Rafael Lurbe i Felipe Carrasco. Els representants municipals i empresarials accedien a les dades de l’activitat científic-tecnològica i empresarial que desenvolupen en el Parc Científic de la UV 7 instituts d’investigació, 2 centres singulars i 91 empreses.

De la mà de Mª Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència; Carlos Hermenegildo, vicerector d’Investigació; Jorge Hermosilla, vicerector de Territori i Societat i Joan Enric Ubeda, Director del Gabinet de la Rectora, de Màrqueting i de Comunicació Institucional de la Universitat de València, coneixien tot allò que aporta concentrar en un mateix espai la investigació i l’empresa.

“L’actual equip de direcció de la Universitat de València està fermament compromesa amb la tercera missió de la universitat, que és la transferència de coneixement, basada en tres eixos vertebradors: innovació, emprenedoria i compromís social”, destacava la vicerectora Mª Dolores Real, qui ha reiterat l’aposta de la Universitat amb el desenvolupament territorial valencià “en el marc d’un nou i necessari model productiu que permeta sostindre la nostra societat del benestar”.

Sobre aquest tema, el director del PCUV, Juan Antonio Raga, i el gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV), Fernando Mª Zárraga, plantejaven possibles línies de col·laboració. D’una banda, proposaven que les empreses ja creades puguen desenvolupar línies innovadores amb l’assessorament de la universitat, en concret dels seus grups d’investigació. Per a això, la FPCUV ha proposat organitzar “networkings científic-tecnològics en els quals les empreses plantegen els seus reptes i els instituts expliquen les seues línies d’investigació amb el propòsit de trobar possibles enllaços de transferència. Aquestes trobades han tingut èxit amb empreses com Repsol, Aigües de València o Embotits Martínez, entre altres”, ha explicat Fernando Mª Zárraga. Igualment, s’abordava la creació a Ontinyent d’un espai per a generar nous negocis en àrees que tinguen un component innovador.

Amb la finalitat de visualitzar com es treballa en aquest centre innovador, han visitat les instal·lacions de la biotecnològica Biopolis, empresa adquirida per la multinacional americana de l’alimentació ADM i centre d’innovació en probiòtics, dirigida per Daniel Ramon Calvo. A continuació, coneixien de primera mà els desenvolupaments de l’Institut Universitari d’Investigació Robòtica i Tecnologies de la Informació (IRTIC), on eren rebuts pel seu director, el professor Marcos Fernández. Allí podien comprovar desenvolupaments tecnològics realitzats per la Universitat de València en l’àmbit del tèxtil, un dels sectors industrials de major presència a la Vall d’Albaida.

Últimas noticias

Contenido relacionado