domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ontinyent farà un reconeixement a la Societat de Festers per apostar per l’estalvi energètic

L’Ajuntament d’Ontinyent farà un reconeixement públic a la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia per la seua aposta per l’estalvi energètic. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras lliurarà una placa al President de l’entitat, José Rafael Sanchis, pel canvi a tecnologia LED executat en el Museu Fester executat amb ajuda de la Diputació de València.

Aquest canvi ha suposat la renovació total del sistema d’il·luminació del Museu Fester i una primera fase en les oficines de la Societat de Festers, fins a la data il·luminat amb fluorescència i llum halògena, que s’ha canviat a tecnologia LED. A més de millorar l’enllumenat sobre el conjunt dels elements exposats, i de permetre eliminar les emissions d’infrarojos i ultravioletes que pogueren danyar els vestits i les obres d’art exposades, el projecte de renovació total de la llum del Museu Fester permet aconseguir només en el Museu, un estalvi superior al 70% i un estalvi en potència consumida de 5422W, en passar dels 9376W de la instal·lació antiga als 3954W actuals.

Folgueras explicava que “coincidint amb la celebració de l’Hora del Planeta el dissabte 25 de març, hem volgut reconèixer a la Societat de Festers, ja que la seua aposta per la tecnologia LED és un exemple a seguir en favor de l’estalvi energètic”, manifestava.

La regidora, a més a més, ha animat a la ciutadania a sumar-se a l’apagada de llum d’edificis i espais públics que es farà coincidint amb la celebració de “l’Hora del Planeta” de WWF- World Wildlife Fund dissabte 25 de març de 20:30 a 21:30 hores. Si bé l’emblemàtic campanar de La Vila serà el lloc més significatiu, també s’apagarà la llum dels fumerals del Carril, Pere IV i tortosa i Delgado, i l’enllumenat de les rotondes dels bombers i l’Avinguda del Tèxtil.

Patricia Folgueras destacava “la gran importància per al medi ambient i l’estalvi que ens suposen xicotetes accions com apagar llums innecessàries, ajustar la calefacció i l’aire condicionat, emprar bombetes i electrodomèstics de baix consum, usar el cotxe només quan siga necessari o consumir productes de prop de casa”, assenyalava.

Últimas noticias

Contenido relacionado