sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ontinyent iniciarà la propera setmana les obres de reparació del Camí de la Puríssima

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà la setmana vinent les obres de reparació del Camí de la Puríssima, els més afectats per les fortes pluges del passat mes de desembre a Ontinyent, amb desplaçaments de terra i pèrdua de trams d’asfalt i del ferm que sosté aquest. Cal recordar que davant el greu deteriorament del camí, la regidoria de Territori va gestionar una alternativa per al pas de vehicles amb els propietaris del camí privat de la Casa Bona, per tal que estos cediren temporalment aquest per a l’ús públic.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, i l’edil de Camins Rurals, Manuel Cuesta, s’han reunit esta setmana amb un grup de veïns del Camí de la Purísima als que han donat detalls sobre l’actuació. Una volta realitzats els tràmits necessaris, l’empresa La Plana Gestctons SL començarà als pròxims dies l’execució de l’obra, amb un pressupost de 155.231 euros IVA inclòs i un termini previst de tres mesos per finalitzar els treballs.

Segons s’explica al projecte d’obres, l’actuació no solament pretén reparar els desperfectes per poder restablir el tràfic, sinó també recuperar les obres de drenatge i així aconseguir unes bones condicions de seguretat. A més, s’espera que els nous drenatges eviten noves solsides en futures crescudes del riu Clariano.

Les obres suposaran la construcció d’una nova obra de drenatge amb capacitat de desaigüe suficient i restituir els talussos, així com en la segona zona construir murs de formigó armat com a sosteniment de les terres sobre les quals es tornarà a construir la calçada. En aquesta segona zona és on es centraran les actuacions estructurals més importants. Les obres inclouran els treballs necessaris per la retirada de les runes de l’habitatge enderrocat i del llit del barranc de l’Abellar, així com obres de protecció i drenatge del camí en aquest punt.

Últimas noticias

Contenido relacionado