Ontinyent sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per l’històric episodi de pluges registrat aquest dijous

Els més de 400 litres per metre quadrats caiguts obliguen a mobilitzar un ampli dispositiu municipal a Ontinyent i a reallotjar a l’alberg municipal 30 veïns de la Cantereria

L’Ajuntament d’Ontinyent sol·licitarà la declaració de zona catastròfica a la ciutat per l’històric episodi de pluges registrat aquest dijous, que fins ara ha deixat ja més de 400 litres d’aigua per metre quadrat, les majors precipitacions des que es tenen dades: “hem fet front a un temporal de pluja mai viscut a Ontinyent i, afortunadament, no cal lamentar cap desgràcia personal. La ciutat ha respost al desafiament amb una serenitat i un civisme que cal destacar”, ha destacat Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, qui ha agraït tant a bombers, com policia local i policia nacional, a més de protecció civil, i als regidors i regidores de l’ajuntament “la seua disposició eficàcia”.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que des de l’inici de l’episodi ha estat al capdavant del dispositiu de coordinació, es desplaçava als llocs més afectats per les pluges. Respecte a la situació viscuda en la Cantereria, l’alcalde ha lamentat que des dels organismes responsables de la conca del Clariano, en aquest cas la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Ministeri de Medi Ambient, “ni actuen ni deixen actuar” per tal de protegir la Cantereria ni en l’entorn del riu, assenyalava.

Fins a nova ordre, es mantindrà suspesa l’activitat a tots els centres educatius i formatius de la ciutat, i romandran tancats els parcs i les instal·lacions esportives. L’alcalde ha demanat tranquil·litat i molta prudència a tota la població, així com atendre les recomanacions que es facen des de les fonts oficials.

Jorge Rodríguez ha fet una crida a la ciutadania a continuar extremant la precaució davant un episodi de gota freda sense precedents. Les precipitacions finalment han estat de major alcanç que les advertides per a la zona des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalita (on s’havia decretat l’alerta taronja) ha obligat a mobilitzar l’ample dispositiu municipal que s’havia posat a punt els dies previs al marc del Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions.

Així, sis màquines retroexcavadores, la brigada d’obres, bombers, efectius de la Policia Local, Nacional o protecció civil han estat treballant per atendre les conseqüències de les pluges, que han inclòs camins inundats, despreniments, desperfectes a la via pública i el desbordament del Clariano, que ha obligat a desallotjar 30 persones residents a la Cantereria que han estat reallotjades a l’alberg municipal. Allí estan sent ateses pels serveis socials municipals, i està previst que continuen en aquest lloc fins que passe l’episodi de pluges i es confirme que no hi ha cap perill.

ValenciàEspañol