Ontinyent posarà en marxa la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana

Ajuntament i ADIEM treballen en una pionera iniciativa que promourà l’autonomia de les persones en un habitatge rehabilitat pel consistori al barri del Poble Nou

Habitatges Ontinyent
Actualitat Valenciana

Ontinyent comptarà en breu amb la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament i l’associació ADIEM estan treballant en esta pionera iniciativa, que vol anar més enllà dels pisos tutelats, amb un nou format de gestió que promou l’autonomia de les persones usuàries.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha presentat al president d’ADIEM Ontinyent, Vicent Sanchis, els plànols de la reforma que va a fer-se en un habitatge municipal del barri del Poble Nou a tal efecte. En l’encontre, al qual assistien també els regidors de Territori i Política per a les Persones i la psicòloga de l’associació, es posava en relleu el caràcter innovador de la iniciativa, de la que Vicent Sanchis destacava que “amb l’ajuda de l’Ajuntament, ens servirà per a trencar esquemes i ser pioners. Ja ho vam ser amb la posada en marxa del primer Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de la Comunitat Valenciana, i ara estem molt il·lusionats perquè permetrà prestar un millor servei a persones joves que no tenen en una residència un lloc idoni però tampoc poden mantindre un pis. Ara, amb un simple control i seguiment periòdic, podran viure de manera independent”, assenyalava.

L’alcalde posava en relleu “el nou pas endavant que suposa aquest projecte en la col·laboració que anem mantenint amb ADIEM, entitat a la qual el consistori aporta 46.000 euros anuals mitjançant un conveni per recolzar les seues activitats. Ara anem a fer una reforma important en esta vivenda municipal al barri del Poble Nou, pressupostada en 64.000 euros, una reforma que esperem que estiga a punt per a desembre, per a posteriorment cedir-la a ADIEM i que puga servir per a prestar servei a entre 4 i 5 persones usuàries”, assenyalava.

L’habitatge, ubicat al barri del Poble Nou, és una casa de 139m2 repartits en 4 plantes, que va ser construïda a finals del segle XIX i reformada en 1970. El projecte consisteix en la reforma interior de la vivenda, amb canvis a la distribució interior, l’adaptació del nucli de comunicació vertical preexistent i ampliació dels buits de façana, canvi de coberta plana a coberta inclinada de teula. A més a més, com que no s’ha realitzat cap intervenció a la vivenda des de 1970, es realitzaran actuacions per tal de millorar les condicions d’habitabilitat i estalvi energètic.

La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, destacava per la seua banda que amb este habitatge i el que s’està reformant a Tomás Valls La ciutat haurà ampliat d’1 a 14 les vivendes per a usos socials des de 2011, “usos molt diferents, perquè les estem posant a l’abast de persones en risc d’exclusió, estudiants amb recursos limitats i gent vulnerable per qüestions com malalties mentals. Al final volem estar sempre al costat dels desafavorits i seguir constatant l’aposta del Govern d’Ontinyent per les polítiques socials amb fets i no sols amb paraules”, concloïa. El regidor de Territori, Jaime Peris, afegia que l’actuació permetrà també recuperar patrimoni i contribuir a generar i mantindre llocs de treball mitjançant l’actuació de reforma de l’edifici que es durà a terme.

Publicitat