24.6 C
Valencia

Què és l’operació Balmis?

L'objectiu del metge militar Francisco Javier Balmis no va ser un altre que acabar amb la mortalitat infantil que el virus de la pigota estava originant en els territoris d'ultramar.

- Publicitat -AVL

La titular del Ministeri de Defensa, Margarita Robles, va ordenar diumenge passat el desplegament de les Forces Armades per a afrontar la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus (Covid-19) a Espanya.

El títol rendeix tribut a l’expedició humanitària que va liderar Francisco Javier Balmis entre 1803 i 1806, un metge militar que va portar la vacuna de la pigota als territoris de l’imperi espanyol a Amèrica i Filipines

El Govern, després de l’activació de l’estat d’emergència, va acordar activar un comandament únic que recau sobre el Cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD). El general de l’Aire, Miguel Ángel Villarroya, a través del Comandament d’Operacions, integra les capacitats operatives, sanitàries, logístiques i d’infraestructures pertanyents a la Unitat Militar d’Emergències (UME), la Inspecció General de Sanitat (IGESAN) i l’estructura operativa dels Exèrcits (Terra i Aire) i l’Armada, que posarà a la disposició de les autoritats competents.

La missió de les Forces Armades en esta crisi sanitària ha sigut batejada amb el nom d’Operació Balmis. Segons informa ABC, el títol rendeix tribut a l’expedició humanitària que va liderar Francisco Javier Balmis entre 1803 i 1806, un metge militar que va portar la vacuna de la pigota als territoris de l’imperi espanyol a Amèrica i Filipines.

El propòsit del grup no va ser un altre que acabar amb la mortalitat infantil que el virus estava originant en els territoris d’ultramar. Des de la seua eixida del port de La Corunya, la tripulació va immunitzar a les poblacions de Canàries, Amèrica, Filipines, Macau, Cantó i l’illa Santa Elena. Una proesa sanitària que el facultatiu alacantí va aconseguir al costat del militar català José Salvany.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,732FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià