La nova ordenança de Mobilitat estarà llesta abans del final de setembre

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, s'ha compromés aquest dimecres a presentar la nova Ordenança Municipal de Mobilitat al setembre i, si està llesta per a llavors, en la pròpia Setmana de la Mobilitat.

setembre

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, s’ha compromés aquest dimecres a presentar la nova Ordenança Municipal de Mobilitat al setembre i, si està llesta per a llavors, en la pròpia Setmana de la Mobilitat.

Així ho ha afirmat el regidor en la presentació de la quarta Setmana de la Mobilitat Sostenible 2018 de València, que tindrà lloc entre els dies 15 i 22 de setembre i serà inaugurada aquest dijous amb una exposició dedicada a José García, “l’oncle Pep”.

Entre les activitats programades, destaca la visita del “guru internacional de la bicicleta”, com ho ha cridat Grezzi, Mikael Colville-Andersen, director de Copenhagenize Design Company, que visitarà la ciutat al costat de l’alcalde, Joan Ribó, i donarà una conferència sobre el disseny de ciutats per a acostar-se a l’objectiu de la sostenibilitat en matèria de mobilitat.

Per tercer any consecutivo, la plaça de l’Ajuntament acollirà els dies 15 i 16 de setembre la Fira de la Movilitat, on hi haurà nombrosos expositors en els quals s’explicarà als usuaris alternatives sostenibles als vehicles motoritzats, com les bicicletes, els cotxes i motos elèctriques, o els patinets elèctrics.

Grezzi ha volgut posar l’accent principalment en dos de les activitats: el dia sense cotxe, que tindrà lloc el dissabte 22 de setembre i que els ciutadans podran gaudir de viatges gratuïts en els autobusos de l’EMT; i, d’altra banda, una activitat amb xiquets en què els col·legis trauran als alumnes de les aules perquè donen la seua opinió sobre l’espai públic i els seus suggeriments per a millorar-ho.

En un altre ordre de coses, Grezzi ha acollit amb simpatia l’anunci realitzat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, de l’obertura de Metrovalencia les nits dels caps de setmana i dels dies festius.

No obstant això, Grezzi ha sigut caut i ha dit que “cal esperar a veure com es plasma”, ja que espera que l’horari puga augmentar-se una mica més enllà de les 00.30 hores de la nit, ja que en caps de setmana “hi ha molta activitat”.

Així mateix, ha afirmat que confia que es convoque a la “autoritat metropolitana” per a estudiar en profunditat la idea, veure de quins recursos econòmics es disposa i coordinar la seua aplicació.

Finalment, respecte a les obres de la línia T2 de Metrovalencia, ha afirmat que “caldria actualitzar els estudis de demanda” i que la prioritat ha de ser connectar el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat.

Publicitat