29.8 C
Valencia

Desmantellada una organització criminal dedicada a estafar a nivell nacional

Els detinguts van aconseguir estafar més 70.000 euros amb estes pràctiques il·lícites.

- Publicitat -AVL

En el marc de l’Operació “TORLOJUA” s’ha procedit a la detenció de 4 persones i investigació d’altres 7 com a presumptes autors dels delictes d’estafa, descobriment i revelació de secrets, blanqueig de capitals i usurpació d’estat civil.

L’esmentada operació s’ha realitzat entre els mesos d’agost de 2018 a desembre de l’actual per part de l’Equip d’Investigacions Tecnològiques (EDITE) de la UOPJ de València.

Es va donar inici amb motiu de la presentació d’una denúncia per part d’una empresa situada en la localitat de Manises (V), la qual mitjançant engany amb la tècnica coneguda com a Frau al CEO, en la seua variant del “Canvi de Factura” va patir un perjudici de 70.000 euros quan es disposava a realitzar un pagament a un proveïdor situat a Àlaba.

La tècnica utilitzada en esta estafa es basa en el fet que els autors dels fets, després d’intensos treballs d’enginyeria social sobre les empreses objectiu, interfereixen en les comunicacions electròniques d’una de les empreses amb la finalitat d’obtindre dades financeres i comercials, per a posteriorment, davant l’existència d’una imminent transacció comercial, usurpar la identitat de l’empresa venedora, utilitzant adreces de correu electrònic similars o el re adreçament de les originals, per a aconseguir (mitjançant l’engany) desviar els diners de l’esmentada transacció a un compte de l’organització delictiva.

En este cas, després de l’estudi de les dades aportades pel denunciant, i les diverses i variades gestions d’investigació realitzades, es va arribar a la identificació d’un grup de persones (un total de 12), de nacionalitat espanyola i dominicana principalment, situades a les províncies de València i Conca, però amb connexions entre elles, les quals haurien tingut una participació activa en els fets investigats, de manera que mitjançant diverses transaccions econòmiques entre ells i extraccions de capital, les quals intentaven ocultar, donant l’aparença que les mateixes es trobaven relacionades amb la seua activitat professional (hostaleria i electricitat), feien que part d’eixos ingressos passaren a engrossir el seu patrimoni, continuant amb la circulació del capital.

Durant les investigacions dutes a terme, va ser detectat un segon intent d’estafa comesa per la branca del grup investigat situada a la província de Conca, en este cas contra una empresa castellonenca situada en la zona de Vinaròs, amb la qual pretenien obtindre una quantitat pròxima als 50.000 euros.

Una vegada obtinguts les primeres dades es va procedir a la detenció de les primeres quatre persones relacionades en els fets, un home espanyol de 45 anys amb domicili en la localitat de Manises i dos homes de nacionalitat dominicana de 30 i 43 anys i una dona espanyola de 29 anys, parella sentimental del primer dels dominicans a la província de Conca.

Una vegada examinats les dades obtingudes d’esta primera fase es va procedir a la identificació d’altres 8 persones relacionades amb els fets, trobant-se entre ells qui hauria relacionat a les persones entre si, sent este un home dominicà de 25 anys.

D’esta forma, i com a culminació de l’Operació es va procedir a la investigació de 5 persones de nacionalitats dominicana i espanyola, decretant a un dels detinguts l’ingrés a la presó; de la mateixa manera es van identificar a altres 3 autors, dos de nacionalitat portuguesa i una de nacionalitat equatoguineà que es troben als seus països d’origen pel qual el Jutjat ha emés les corresponents Ordres Europees d’Investigació i Comissió Rogatòria Internacional perquè es procedisca a la detenció d’estos.

La present operació culmine amb la detenció d’estes 4 persones, 3 homes i una dona i la investigació de 7 persones, 3 homes i 4 dones, tots ells d’edats compreses entre els 20 i 47 anys, de nacionalitats espanyola, dominicana i portuguesa, com a presumptes autors de 2 delictes d’estafa i 2 de blanqueig de capitals.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Quart de Poblet.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,772FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania

La Pobla de Vallbona destina 290.000 euros de la venda de parcel·les a inversions

Càmeres de seguretat, col·lectors per a pluvials, maquinària per a via pública i equipament de comunicació centraren la inversió afectada a venda de parcel·les.

Nuria Enguita s’incorpora com a directora de l’IVAM

El projecte de Nuria Enguita inclou un acurat treball dels fons del museu, la rellevància de la investigació, la col·laboració publicoprivada i l'activitat educativa de la institució

Metrovalencia oferirà informació en temps real sobre l’aforament dels trens en circulació

S'han instal·lat 24 pantalles informatives en període de proves en els vestíbuls de les instal·lacions més transitades

Una moció de VOX a Castelló uneix PSPV-PSOE, PP, Compromís, Podem i Ciudadanos en la seua contra

La proposta desestimada i durament criticada per tots els partits proposava "la revocació de l'adhesió a la Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP) i l'eixida de l'associació".
- Advertisement -

: Valencià