11.1 C
Valencia

Desmantellada una organització criminal dedicada a estafar a nivell nacional

Els detinguts van aconseguir estafar més 70.000 euros amb estes pràctiques il·lícites.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

En el marc de l’Operació “TORLOJUA” s’ha procedit a la detenció de 4 persones i investigació d’altres 7 com a presumptes autors dels delictes d’estafa, descobriment i revelació de secrets, blanqueig de capitals i usurpació d’estat civil.

L’esmentada operació s’ha realitzat entre els mesos d’agost de 2018 a desembre de l’actual per part de l’Equip d’Investigacions Tecnològiques (EDITE) de la UOPJ de València.

Es va donar inici amb motiu de la presentació d’una denúncia per part d’una empresa situada en la localitat de Manises (V), la qual mitjançant engany amb la tècnica coneguda com a Frau al CEO, en la seua variant del “Canvi de Factura” va patir un perjudici de 70.000 euros quan es disposava a realitzar un pagament a un proveïdor situat a Àlaba.

La tècnica utilitzada en esta estafa es basa en el fet que els autors dels fets, després d’intensos treballs d’enginyeria social sobre les empreses objectiu, interfereixen en les comunicacions electròniques d’una de les empreses amb la finalitat d’obtindre dades financeres i comercials, per a posteriorment, davant l’existència d’una imminent transacció comercial, usurpar la identitat de l’empresa venedora, utilitzant adreces de correu electrònic similars o el re adreçament de les originals, per a aconseguir (mitjançant l’engany) desviar els diners de l’esmentada transacció a un compte de l’organització delictiva.

- Publicitat -

En este cas, després de l’estudi de les dades aportades pel denunciant, i les diverses i variades gestions d’investigació realitzades, es va arribar a la identificació d’un grup de persones (un total de 12), de nacionalitat espanyola i dominicana principalment, situades a les províncies de València i Conca, però amb connexions entre elles, les quals haurien tingut una participació activa en els fets investigats, de manera que mitjançant diverses transaccions econòmiques entre ells i extraccions de capital, les quals intentaven ocultar, donant l’aparença que les mateixes es trobaven relacionades amb la seua activitat professional (hostaleria i electricitat), feien que part d’eixos ingressos passaren a engrossir el seu patrimoni, continuant amb la circulació del capital.

Durant les investigacions dutes a terme, va ser detectat un segon intent d’estafa comesa per la branca del grup investigat situada a la província de Conca, en este cas contra una empresa castellonenca situada en la zona de Vinaròs, amb la qual pretenien obtindre una quantitat pròxima als 50.000 euros.

- Publicitat -

Una vegada obtinguts les primeres dades es va procedir a la detenció de les primeres quatre persones relacionades en els fets, un home espanyol de 45 anys amb domicili en la localitat de Manises i dos homes de nacionalitat dominicana de 30 i 43 anys i una dona espanyola de 29 anys, parella sentimental del primer dels dominicans a la província de Conca.

Una vegada examinats les dades obtingudes d’esta primera fase es va procedir a la identificació d’altres 8 persones relacionades amb els fets, trobant-se entre ells qui hauria relacionat a les persones entre si, sent este un home dominicà de 25 anys.

D’esta forma, i com a culminació de l’Operació es va procedir a la investigació de 5 persones de nacionalitats dominicana i espanyola, decretant a un dels detinguts l’ingrés a la presó; de la mateixa manera es van identificar a altres 3 autors, dos de nacionalitat portuguesa i una de nacionalitat equatoguineà que es troben als seus països d’origen pel qual el Jutjat ha emés les corresponents Ordres Europees d’Investigació i Comissió Rogatòria Internacional perquè es procedisca a la detenció d’estos.

La present operació culmine amb la detenció d’estes 4 persones, 3 homes i una dona i la investigació de 7 persones, 3 homes i 4 dones, tots ells d’edats compreses entre els 20 i 47 anys, de nacionalitats espanyola, dominicana i portuguesa, com a presumptes autors de 2 delictes d’estafa i 2 de blanqueig de capitals.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Quart de Poblet.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,328FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià