14.1 C
Valencia

Desmantellen una organització que prostituïa a dones en pisos de cites de València

Tres persones detingudes a València i Irun, entre elles la líder de l'organització quan estava a punt d'embarcar en un vol directe a Roma.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb EUROPOL, han desarticulat una organització criminal que es dedicava a explotar sexualment a transsexuals i dones en pisos de cites a València i en diferents ciutats europees.

Els membres de l’organització es valien de la seua condició de transsexual per a convéncer a les víctimes perquè vingueren a Espanya i, una vegada al nostre país, eren traslladades i prostituïdes en apartaments turístics que reservaven a Holanda, Bèlgica i Itàlia. L’operació ha culminat amb l’entrada i registre de dues cases de cites de València, i amb la detenció de la líder de l’organització quan estava a punt d’embarcar en un vol directe a Roma amb una de les víctimes.

La investigació es va iniciar gràcies a la denúncia d’una de les víctimes, que es va personar en la comissaria d’Oviedo manifestant que una organització criminal es dedicava a explotar sexualment a dones i transsexuals a València. A més, va informar sobre la forma de captació que usava la líder de l’organització, la qual es valia de la seua condició de transsexual per a convéncer a les víctimes que vingueren a Espanya a treballar a canvi d’un suposat sou digne.

Captades mitjançant enganys

- Publicitat -

La líder captava a les víctimes directament, o a través de terceres persones, i s’aprofitava de la situació de precarietat que patien a Colòmbia. Als seus països d’origen, on mancaven de mitjans econòmics, en molts casos residien en barris marginals d’extrema violència o es trobaven en una situació d’exclusió social per ser transsexuals.

Per a no cridar l’atenció dels agents a la frontera, la responsable de l’entramat criminal organitzava viatges turístics; finançava i enviava a les víctimes bitllets d’avió d’anada i volta, reserva d’hotel, segur de viatge i diners en efectiu per a justificar la seua estada. Una vegada a Espanya, eren recollides per integrants de l’organització i traslladades fins a un pis de cites a València. Allí els retiraven els diners prestats, els informaven que anaven a exercir la prostitució i que havien contret un deute de 3.000 euros.

- Publicitat -

A més, per a evitar la seua fugida, els retiraven el passaport i les tenien controlades 24 hores a través de les encarregades dels pisos. Les víctimes eren obligades a consumir estupefaents amb els clients i havien d’entregar tots els diners que guanyaven ja que, al deute contret, els sumaven les despeses de lloguer de l’habitació, anuncis en Internet i manutenció.

Prostituïdes a Europa

La principal investigada organitzava viatges a Holanda, Bèlgica i Itàlia on llogava apartaments turístics perquè les víctimes exerciren la prostitució cobrant els serveis més cars que a Espanya. L’objectiu era obtindre majors beneficis econòmics i saldar el deute el més ràpid possible.

Esta informació es va obtindre gràcies a la col·laboració d’EUROPOL i la cooperació dels països europeus afectats.

L’operació ha acabat amb l’entrada i registre en dues cases de cites de València i la detenció de tres persones –València (2) i Irun-. La líder de l’entramat criminal va ser detinguda quan es trobava a punt d’embarcar en un vol directe a Roma en companyia d’una de les víctimes. En els registres es van intervindre diversos telèfons mòbils, documentació relativa als enviaments de diners, bitllets d’avió, quaderns amb anotacions, productes i fàrmacs estimulants sexuals – com viagra, popper o complements vitamínics- i 23.140 euros en efectiu.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,325FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La prestació del servei d’ITV a la Comunitat serà de gestió directa per millorar la seua eficiència, qualitat i competitivitat

S'ampliarà la xarxa d'estacions perquè el 90% de la població puga passar la ITV amb un temps de desplaçament inferior a 30 minuts.

Sanitat inicia les obres del nou espai sanitari Roís de Corella de Gandia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat este dimecres les obres del nou Espai Sanitari Roís de Corella, a Gandia.

Anuncien el primer cas de reinfecció per coronavirus a Espanya

També han identificat, per primera vegada, com una reinfectada provoca contagis en el seu entorn.

G.Fullana: “El PP odia la llengua valenciana i es passa pel folre la llei lingüística”

En el ple de la Diputació d'Alacant de hui, s'ha generat un acalorat debat pel valencià, on el diputat de Compromís assegura que els populars volen eliminar el valencià de l'educació.

La Universitat Jaume I configura el sistema de climatització per a aconseguir una millor renovació de l’aire

A més, s'està realitzant un mostreig dels nivells de CO2 en diversos moments del dia a les aules dels centres i en diferents nivells d'ocupació.
- Advertisement -

: Valencià