2:17 am - Saturday, 8 August 2020

Organitzacions Socials reuneixen suports contra l’atracada a Sagunt d’un vaixell amb armes per a la guerra del Iemen

- Publicidad -Reciplasa

Inviten a la societat valenciana a que expresse el seu rebuig a l'ús de ports per a finalitats militaristes.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El dimarts 10 de desembre està previst que atraque a Sagunt el vaixell Bahri Abha, que molt probablement transporta armament carregat als EUA i també és possible que carregue armament espanyol en el port valencià, que serà utilitzat per l’Aràbia Saudita en la guerra del Iemen.

És el que afirmen, baix el lema “La guerra comença ací”, organizaciones pacifistes, de suport a refugiats, sindicals, feministes, i de tota mena, que demanen en un manifest que no es permeta l’entrada a port del vaixell saudita per a no ser còmplices de sofriment de la població civil a Iemen que és objectiu habitual d’aquest tipus d’armament, com a denúncia l’ONU i organitzacions internacionals de DDHH .

Augmentant les sospites, la naviliera i els seus representants a Espanya s’han negat fins ara a revelar el contingut de la càrrega a preguntes de mitjans de comunicació. Les organitzacions signants demanen al Govern espanyol que verifique si la càrrega del Bahri Abha inclou armament i si l’objecte de l’escala a Sagunt és la càrrega d’armament espanyol. Si és així, estes organitzacions exigeixen que no es permeta l’entrada a port del vaixell saudita.

La iniciativa ha sigut promoguda inicialment pel veterà grup pacifista valencià antimilitaristes-moc, i ja compta amb desenes d’adhesions al manifest, d’organitzacions valencianes i de la resta de l’Estat.

El vaixell de càrrega de la naviliera estatal saudita Bahri, la ruta de la qual i pròxim port pot consultar-se en fonts d’informació obertes, com marinetraffic.com, realitza una travessia mensual des de ports de la costa Est dels EUA, on, segons experts en comerç d’armes i dades públiques de les duanes dels EUA, sol carregar armament comprat per la monarquia saudita a empreses estatunidenques, els majors proveïdors de l’armament saudita, que és transportat llavors en diferents vaixells de càrrega de Bahri cap a l’Aràbia Saudita per a ser emprat en la guerra del Iemen. Aquesta vegada el vaixell saudita té planejada una escala en el port de Sagunt que no estava programada inicialment, la qual cosa indueix a pensar que també carregarà mercaderies allà, i que podria ser armament espanyol pendent d’entregar, com les 400 bombes guiades per làser, el lliurament del qual va ser ajornat el setembre.

Per estes organitzacions, aquesta aparent llibertat de moviments amb què es desplaça l’armament pel món contrasta inquietantment amb la terrible situació de les desenes de milions de persones refugiades, en la seua majoria a causa de les guerres on s’empra aquest armament, persones que busquen protecció i es troben amb tanques, concertines i mort en la mar, i lleis racistes.

La guerra que lliura l’Aràbia Saudita al Iemen amb armament estatunidenc i europeu contra les milícies huzíes secundades per l’Iran des de fa quatre anys, porta infligint un indicible sofriment a la població iemenita, com vénen constatant reiteradament les principals agències humanitàries i organizaciones de DDHH internacionals. Això ha portat als governs de Regne Unit, Noruega, Finlàndia, França i Alemanya ha declarar una moratòria a la venda d’armament a l’Aràbia Saudita, moratòria que Espanya va decidir no secundar.

Les persones i organitzacions que subscriuen la declaració demanen que el govern autonòmic i els governs municipals es posicionen públicament amb claredat en contra de l’ús d’aquestes infraestructures civils per al transporte de material armamentístic, animen els treballadors encarregats de l’assistència i la càrrega i descàrrega al fet que exercisquen l’objecció de consciència per la pau negant-se a fer aquestes tasques, seguint l’exemple del bomber Ignacio Robles en el port de Bilbao, o la vaga dels estibadors del port de Gènova.

També demanen que se suspenga immediatament el comerç d’armes espanyol cap a països implicats en guerres, com l’Aràbia Saudita i el progressiu desmantellament i reconversió de la indústria de la guerra. “És un fals dilema que hàgem de triar entre llocs de treball ací i morts i refugiats al Iemen i altres llocs”, afirmen.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

344 nous casos de coronavirus, 9 brots i 30 ingressats en només un dia

D'esta manera, en estos moments hi ha actius 2.073 casos, la qual cosa suposa un 9,08% del total de positius.

Burjassot suma dos brots més de 7 persones

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen dels brots han sigut per reunions socials.

Declarat un brot de coronavirus amb 4 casos a Dénia

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

Declarat un brot de coronavirus amb 7 casos en Algemesí

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

El Consell contracta allotjaments per a turistes que hagen de realitzar aïllament domiciliari per la Covid-19

El Ple autoritza a Turisme CV a contractar dos hotels refugi a València i Benidorm per a ús exclusiu dels turistes allotjats en la Comunitat

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià