Organitzen el sopar de Nit de cap d’any en plena AP-7 per a no pagar peatge a les 00.01 hores

L'esdeveniment serà a l'àrea de Sant Antoni per poder eixir pel peatge d'Ondara sense tindre que pagar ni un céntim, celebrant la liberalització de l'autopista.

117

El Ministeri de Foment porta a la Marina Alta bones notícies per al 2020 i és que s’ha confirmat la liberalització de l’AP-7, després de 40 anys ja no caldrà pagar peatge en l’autopista. L’alliberament es produirà el pròxim 1 de gener de 2020 a les 00.00 hores. I hi ha qui ja ha ideat una manera de celebrar-ho que simbolitza les ànsies socials d’esta comarca per no haver d’assumir més la càrrega econòmica que suposava fer ús de la principal via de comunicació de la zona.

La idea ha sigut d’Adéu AP-7, que l’ha divulgada per les xarxes socials batejant-la com Sopar de pa i porta (del cotxe) per acomiadar l’AP-7. I consisteix a acudir amb el vehicle fins a l’àrea de servei de Sant Antoni en el quilòmetre 613,2 entrant pel peatge de Benissa; sopar al costat del cotxe i eixir pel peatge d’Ondara a les 00.01 hores, ara sense pagar per primera vegada des de 1979, que va ser quan va entrar per primera vegada en servei el tram entre Ondara i Altea.

En la iniciativa ja s’han interessat quasi 300 persones. I se suposa que l’assumpte anirà a més segons s’acoste l’1 de gener de 2020. A més s’han programat esdeveniments similars en altres punts de l’autopista al llarg de la Comunitat Valenciana.