15.8 C
Valencia

Orgues: de la Catedral de Saint Patrick de Nova York a la Nit Blanca d’Agres

Francisco Amaya després del concert a la Catedral de Sant Patrici de Nova York, oferirà un recital en l'orgue Palop del Convent d'Agres.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’organista Francisco Amaya, desprès del concert a la Catedral de Sant Patrici de Nova York, al que va assistir l’ambaixador espanyol, D. Rafael Conde de Saro i el Cònsol d’assumptes culturals D. Juan José Herrera, actuarà el proper dissabte 8 de setembre en l’orgue del Convent d’Agres dintre dels recitals que s’han organitzat en la “Nit Blanca Musical d’Agres” a partir de les 20:15 hores.

El repertori abraça obres que van des del segle XVII fins música dels nostres dies, incloent-hi autors valencians com Cabanilles, Eduardo Torres i Josep Espí Urlich. Amb aquesta iniciativa es pretén posar en valor l’instrument, les seues possibilitats tímbriques i expressives, i així conscienciar el poble d’Agres de la joia que tenen i la necessitat de mantenir l’instrument en bon estat.

L’instrument que es pretén conservar, se tracta d’un orgue històric construït per Pedro Palop, natural d’Ènguera en 1927. A Agres ha hagut diversos orgues al llarg de l’historia, el Convent ja va comptar amb un instrument construït en 1910 i la Parròquia de Sant Miquel d’Agres també en va tindre un fabricat a la primera meitat del segle XIX que va ser destruït en la guerra civil.

 

- Publicitat -

Previ al concert, i per iniciar la nit a les 20:15 hores, hi haurà la participació de la banda de Ska-Jazz “The Dance Crashers”, amb components d’Agres, Alfafara i poblacions properes. El grup s’ha volgut sumar a la iniciativa de forma desinteressada només per l’interès cultural i patrimonial de l’orgue i de la “Nit Blanca”. Repertori mogut amb bases rítmiques de Jazz i Ska, per començar amb força la nit.

A continuació, es desplaçarà tot el públic cap al peu del Santuari on els esperarà el Quartet de corda “Font Roja”, formació que compta amb joves músics d’una gran projecció i que prepararan el clima per accedir posteriorment a l’interior del Santuari on se celebrarà el concert principal amb l’orgue, gran estrela de la nit.

- Publicitat -

El recorregut i els assistents que duran una llum, crearan un ambient càlid i proper, adequat a l’ocasió.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià