Oropesa celebra el seu primer ‘Ple electrònic’

El procés d'implantació va començar el 2015 i ara, esta iniciativa ha permés que els expedients hagen sigut accessibles per mitjà de dispositius digitals, havent sigut la tramitació dels mateixos 100% digital.

L’Ajuntament d’Orpesa ha celebrat este dijous 14 de novembre, el primer ‘ple electrònic’, en el qual tots els expedients han sigut accessibles per mitjà de dispositius digitals, havent sigut la tramitació dels mateixos 100% digital.

Este ple ha suposat la culminació d’un procés d’implantació de la tramitació electrònica que va començar l’any 2015 i que ha finalitzat amb la posada en marxa de les comissions informatives i la posterior celebració de la sessió plenària de caràcter ordinària del mes de novembre.

Este nou model de gestió permet, a més de la tramitació electrònica estandarditzada, la catalogació i classificació dels expedients des del seu origen, la reutilització dels documents aportats pels ciutadans o empreses, integrant-se amb el sistema corporatiu de l’organització, des del nucli fins a la gestió econòmica i tributària.

“Amb esta acció fem un pas més cap a la total digitalització de l’administració”, ha destacat l’alcaldessa, María Jiménez. Així mateix, la primera edil ha recalcat que “aconseguim la modernització de l’administració, el compliment de la llei 40/2015 i l’estalvi d’una quantitat important de paper, per la qual cosa aquesta mesura també suposa la contribució en la protecció del medi ambient”.CatalanSpanish