Orpesa ja disposa d’aigua potable per al consum

Fins al moment, es calcula que el municipi ja ha consumit aproximadament uns 750.000,00 m³.

Orpesa ja compta amb el 100% de la seua aigua procedent de la planta dessaladora, tal com ha anunciat l’alcaldessa del municipi, María Jiménez: “Ara, els orpesins disposen d’una aigua de qualitat i apta per a beure”. Per la xarxa municipal d’Orpesa, ja tan sols flueix aigua potable procedent de la dessaladora, a excepció d’unes urbanitzacions de la zona sud del municipi. Fins al moment, es calcula que el municipi ja ha consumit aproximadament uns 750.000,00 m³.

Cal recordar que el servei es va posar en marxa el passat 2 d’agost i, en un primer moment, l’aigua subministrada per la dessaladora es mesclava amb l’aigua provinent dels pous que proveïen fins ara el municipi. Al llarg d’estos pocs mesos, la mescla d’esta aigua ha anat augmentant progressivament, donant fruit a una aigua de major qualitat.

“La posada en marxa de la dessaladora ha millorat la qualitat de l’aigua potable que es consumeix en les llars orpesins i les analítiques mostren un descens en les concentracions dels clorurs i sals de magnesi i calci”, comenta Jiménez.

Esta millora en l’aigua potable “és una bona notícia que contribueix a l’estalvi de manteniment d’electrodomèstic i la compra de botelles, ja que és una aigua que es podrà beure”, explica la primera edil. Així mateix, Jiménez ha destacat que poder disposar d’ella suposa “l’augment de la vida útil dels electrodomèstics” i que no siga “necessària la instal·lació de descalcificadors”.

" "
CatalanSpanish