Els focs artificials de la cloenda de Sant Jaume, preàmbul pel festival internacional Orfim

Orpesa, encara amb el regust fester, es prepara ja per un altre esdeveniment de caràcter cultural com és el festival internacional de música on tenen cabuda durant la primera setmana d'agost estils musical clàssics, amb jazz, fusió o altres propostes

Poques hores després que els focs artificials de la pirotècnia Caballer donaren oficialment per concloses les festes de Sant Jaume del 2019 i amb elles el regnat d’Àngela Vives i les seues tres Dames d’honor, Orpesa, ja té la mirada posada amb les properes celebracions d’Octubre en honor a la Verge de la Paciència. Això sí, no sense que este diumenge, tant l’alcaldessa Maria Jiménez com la regidora de festes, Jenifer Casañ, agraïren públicament el treball de totes les persones què hi han fet possibles estes celebracions.

Amb el protagonisme dels ‘encierros al estilo oropesino’, declarats de Interés Turísitic Provincial, com un dels fils conductors característics d’estes festes, i cinc intenses jornades d’actes pensats per tots els públics, l’alcaldessa s’ha mostrat satisfeta de la participació, en especial també els turistes que se sumen sempre en estes dates.

A més, els actes musicals amb les distintes actuacions com el tributo a Fito & Fitipaldis, o com l’orquestra Parap del dissabte a la nit, o la proposta de tardeo, junt amb altres esdeveniments com el de la desfilada de fanalets o, per suposat, la missa al Patró, hi han aconseguit que el programa de festes poguera oferir activitats per tots els gustos.

Entre altres destaca també la Travessia a les Platges d’Orpesa que en la seua edició número 33 va reunir més d’un centenar de persones a la modalitat de travessia popular i més de 200 inscrits a la d’aigües obertes, tot un èxit de participació que a més va servir per atraure dissabte al matí gent vinguda de tots els llocs que després es va sumar als actes previstos pel cap de setmana.

Amb tot, Orpesa no para i encara amb eixe regust de festa i olor de pólvora i bou, a partir del 2 d’agost la localitat acollirà una nova edició del festival internacional de música d’Orpesa del Mar, Orfim. Una trobada musical que compleix 16 anys  i que durant quatre dies, a més de música clàssica s’obri el seu ventall a estils com acústic, jazz o fusió. Fins el 6 d’agost, les actuacions previstes tindran lloc , de manera gratuïta, a diferents escenaris de la localitat, contant a més amb artistes tant nacionals com internacionals.

ValenciàEspañol