Orpesa suma 18 establiments a la xarxa de comerços que fomenten l’atenció al públic en valencià

Esta iniciativa pretén ajudar a totes aquelles persones que no són valencianoparlants, però volen aprendre esta llengua en situacions quotidianes.

AVL

L’Ajuntament d’Orpesa, a través de la Regidoria de Cultura, continua apostant per la visibilització del valencià en el comerç local i ja suma 18 establiments del municipi que s’han adherit a esta campanya de foment del valencià. D’esta manera, estos comerços ja llueixen en els seus taulells el distintiu ‘Establiment amic del valencià’.

“Estem molt satisfets amb l’arrencada d’esta primera campanya”, recalca l’edil encarregat de l’àrea, Gonçal Tamborero, qui ha aprofitat per a “agrair la implicació i col·laboració dels nostres comerciants i empresaris per a visibilitzar la nostra llengua i, alhora, ajudar a practicar a aquells que la volen aprendre”.

Tal com recorda, esta iniciativa “va sorgir arran de la dificultat que manifesten tenir les persones no valencianoparlants que estan aprenent valencià a l’hora de practicar esta llengua al carrer en les situacions habituals de cada dia”. I és que és molt habitual que els valencianoparlants se’ls dirigesquen d’entrada en castellà i “este és un fet que els desanima i els dificulta l’aprenentatge”, afegeix Tamborero.

- Advertisement -
CatalanSpanish