Orpesa i Facsa signen un conveni per a evitar corts d’aigua a famílies vulnerables

Es tracta d'una mesura amb la qual el consistori pretén ajudar a aquelles persones en situació de vulnerabilitat del municipi.

L’Ajuntament d’Orpesa ha signat un conveni amb Facsa amb l’objectiu d’evitar corts d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, María Jiménez, qui ha recalcat “la necessitat d’assegurar que les famílies en situació d’emergència social no es queden sense este bé de primera necessitat”.

“Creiem que és indispensable i més necessari que mai haver arribat a este acord de col·laboració per a poder evitar el tall de subministrament a famílies que, a causa de l’actual situació que vivim, no poden assumir el cost de la factura d’aigua”, assenyala la regidora de Serveis Socials, Micaela Bermúdez.

El conveni, amb una duració d’un any amb possibilitat de pròrroga, estableix els termes de col·laboració entre l’Ajuntament i Facsa per a coordinar i agilitar el pagament d’ajudes municipals d’emergència social atorgades a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica pels deutes contrets en relació amb el subministrament d’aigua potable, a fi d’evitar l’existència de llars que manquen d’este bé bàsic i imprescindible.

Així mateix, i tal com avança, “des de l’Ajuntament avaluarem les circumstàncies de necessitat que han generat el risc de suspensió del servei de subministrament d’aigua potable i determinarem la concessió d’ajudes d’emergència social per al pagament de deutes”.

ValenciàEspañol