Orpesa estalviarà diners als veïns en la factura de l’aigua amb la posada en marxa de la dessaladora

Els veïns pagaran només cinc euros més al mes en la seua factura de l'aigua després de la posada en marxa de la dessaladora.

Després de la posada en marxa de la dessaladora, Orpesa ja gaudeix d’una aigua totalment potable, i és ara quan l’ordenança que regula el preu d’esta aigua s’ha de modificar.

Este canvi es traduirà en un lleuger increment no superior als cinc euros al mes en la factura del consum d’aigua, segons ha comunicat l’alcaldessa, María Jiménez, qui ha destacat que la pujada en la factura “no és massa alta si tenim en compte que els veïns ja no han de comprar aigua embotellada, la qual cosa suposa un estalvi per a ells”, entre moltes altres coses.

I és que l’aigua potable de la qual ara disposa la localitat “contribueix a l’estalvi de manteniment d’electrodomèstics, augmenta la seua vida útil” i suposa que “no siga necessària la instal·lació de descalcificadors”, tal com recorda la primera edil; el que suposa un estalvi en productes descalcificadors entorn del 80%, al mateix temps que contribueix a la protecció del medi ambient. I, tot això, pel fet que l’aigua de la dessaladora conté menys sals minerals dissoltes, la qual cosa la converteix en una aigua blana que té, a més, gran eficàcia en la prevenció d’oxidacions i evita, al seu torn, les calcificacions en rajoles i taulells, així com en els ruixadors de dutxa, envidraments i plats de dutxa.

CatalanSpanish