18.9 C
Valencia

Orpesa s’adhereix a la FEMP per a destinar tot el romanent a mesures contra la Covid-19

L'alcaldessa assegura que la situació actual "necessita mesures extraordinàries que ens permeten ajudar a la població i reconstruir el municipi".

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Orpesa s’ha adherit a la declaració institucional realitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en la qual reclama al Govern central, entre altres mesures, que els consistoris puguen utilitzar el 100% del romanent per a la reactivació econòmica i el foment de l’ús del municipi. En el cas d’Orpesa, aqueix superàvit és de 26 milions d’euros, segons ha indicat l’alcaldessa, María Jiménez.

La primera edil ha declarat que “estem vivint una situació d’excepcionalitat i, per això, reclamem al Govern mesures extraordinàries, com la flexibilització de la regla de la despesa”, i ha afegit que, en estos moments tan durs, “aqueixos diners són necessaris per a adoptar iniciatives que permeten reconstruir el municipi”.

Malgrat que Orpesa té una situació financera favorable i folgada, la legislació actual -la denominada llei Montoro- obliga els ajuntaments a destinar els fons del romanent a la reducció del deute municipal amb els bancs, però Jiménez ha ressaltat que “donades les circumstàncies caldria ser flexibles i poder utilitzar el superàvit a qualsevol mena d’actuació per a lluitar contra el coronavirus”.

En este sentit, l’alcaldessa ha considerat que “ha de predominar l’atenció i l’ajuda als col·lectius i persones que amb més duresa patiran les conseqüències de la pandèmia en el pla econòmic, per damunt d’altres qüestions com la reducció del deute bancari de les administracions locals”. Això últim, ha indicat, “pot escometre’s més endavant, mentre que l’ajuda a les persones afectades és necessària de manera imminent”.

De moment, les iniciatives locals que ja s’han pres per a esmorteir l’impacte de la crisi sanitària han sigut l’ajornament del pagament de nombroses taxes i impostos, com l’IBI, el reforç dels plans d’ajudes d’emergència social, que s’han duplicat, i la posada en marxa d’un Pla Integral de Reactivació del Turisme.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià