Orpesa ‘se submergeix’ en les festes de Sant Jaume amb la missa al seu patró i els actes taurins

La jornada es tancarà a la nit amb la tradicional desfilada de 'farolets'

Orpesa es vist hui de festa en la segona jornada dels seus festejos en honor a Sant Jaume, que aquest matí s’han iniciat d’una manera solemne perquè els veïns han rendit honors al patró de la localitat costanera. I és que la parròquia de Sant Jaume ha acollit aquest matí la tradicional missa, que ha sigut oficiada pel mossén José Aguilella.

La reina, Ángela Vives, al costat de les seues dames i acompanyants, han partit des de l’Ajuntament en comitiva, amb l’alcaldessa, María Jiménez, al capdavant, així com una àmplia representació de la corporació municipal. Els integrants de la Va unir Musical d’Orpesa han sigut els encarregats de realitzar l’acompanyament fins a l’església. Després del sermó, la màxima representant de les festes del municipi i les seues dames han realitzat l’ofrena de ciris, símbol de la llum, així com de fruites, dolços, pa i vi a Sant Jaume.

Els actes han continuat amb la primera jornada de tancaments a l’estil oropesí (un esdeveniment que cal recordar que ha sigut declarat d’Interés Turístic Provincial) que ha donat pas a la prova de bous de la ramaderia de Germán Vidal. L’activitat taurina es reprendrà aquesta vesprada amb l’exhibició de caps de bestiar del mateix ferro, que s’iniciarà a les 19.00 hores en la plaça de bous. Però abans, l’Ajuntament, així com la reina de les festes i les seues dames procediran a la inauguració del Hippie Market (situat al costat de la plaça de bous), un espai que es convertirà aquesta setmana en el punt de reunió dels turistes que s’acosten per a gaudir de l’àmplia programació del municipi, perquè albergarà tot tipus d’espectacles per a tots els públics. Estarà obert fins diumenge que ve.

La jornada es tancarà a la nit amb la tradicional desfilada de ‘farolets’, un acte organitzat per la Societat Oropesina de Cultura, que partirà des dels voltants de la plaça de bous i recorrerà diferents carrers de la localitat per a finalitzar en la plaça Major, on s’entregaran premis als tres millors treballs.

CatalàEspañol