Orpesa i FEVECTA col·laboren per a fomentar l’emprenedoria cooperativa

L'Ajuntament d'Orpesa i FEVECTA posaran en marxa durant els mesos de novembre i desembre una sèrie d'actuacions per a fomentar l'emprenedoria cooperativa.

PublicitatAVL

Amb l’objectiu de donar suport a la iniciativa emprenedora i estimular la creació d’ocupació estable en el municipi, l’Ajuntament d’Orpesa i FEVECTA posaran en marxa durant els mesos de novembre i desembre una sèrie d’actuacions en el marc del conveni de col·laboració que totes dues entitats mantenen.

Els dies 15 i 29 de novembre, a les 10.00 hores, s’han programat sengles xarrades sota el títol ‘La cooperativa de treball, una oportunitat per a la creació d’ocupació de qualitat a Oropesa’ amb la finalitat d’acostar a les persones emprenedores les característiques fonamentals i avantatges de la forma d’empresa cooperativa com a fórmula d’autoocupació per a dues o més persones.

PublicitatRovira  

I el dia 2 de desembre, de 9.00 a 14.00 hores, se celebrarà un curs bàsic de motivació emprenedora dirigit a persones amb inquietud per promoure una activitat sota la forma empresarial cooperativa. Amb una duració de cinc hores, aquesta acció formativa persegueix donar a conéixer els processos bàsics necessaris per a la posada en marxa i gestió d’una empresa cooperativa de treball, analitzar les necessitats i requeriments fonamentals per a afrontar el procés de l’emprenedoria, així com la viabilitat del grup humà que integra la iniciativa.

Les diferents activitats formatives requereixen d’inscripció prèvia que es tramitarà a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament d’Orpesa.

En l’actualitat, tan sols es necessita un mínim de dues persones i una inversió inicial de 3.000 euros per a constituir una cooperativa de treball en la Comunitat Valenciana. Per tant, dins d’aquest marc de col·laboració entre l’Ajuntament d’Orpesa i FEVECTA, aquelles persones interessades a emprendre podran obtindre assessorament personalitzat i gratuït per a la constitució i posada en marxa de qualsevol iniciativa empresarial sota la fórmula jurídica cooperativa.

Publicitat