Orpesa bonificarà el 50% de l’IBI als immobles amb sistemes d’energia sostenible

El consistori aprova en sessió plenària esta iniciativa amb la qual es pretén incentivar la sostenibilitat ambiental en el municipi.

L’Ajuntament d’Orpesa bonificarà el 50% de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) a tots aquells propietaris que instal·len en els seus immobles sistemes d’energia sostenible. Una iniciativa que ha sigut aprovada per unanimitat en el ple ordinari celebrat el mes de novembre i amb la qual el consistori persegueix incentivar la sostenibilitat ambiental en el municipi.

L’alcaldessa, María Jiménez, ha recordat que “després d’aprovar el pla normatiu fa uns mesos, en l’última sessió plenària hem aconseguit portar avant la mesura i des d’ara es podran veure beneficiats tots els ciutadans que compten amb sistemes d’energia renovable”. En concret, la bonificació serà del 50% de la quota íntegra de l’impost durant cinc anys, sent 500 euros la màxima rebaixa que es podrà realitzar anualment.

Amb tot, esta nova mesura confirma l’aposta per la sostenibilitat ambiental i l’ús de les denominades energies ‘netes’ per part de l’Ajuntament d’Orpesa i suposarà, a més, “un incentiu perquè els propietaris aposten per la instal·lació de sistemes d’energia renovable a les seues cases, com és el cas de les plaques solars”, conclou.CatalanSpanish