Orpesa aprova en el ple ordinari de novembre la reforma del camp de futbol

El consistori, que també ha donat llum verda a l'inici dels tràmits per a executar l'agenda urbana, destinarà 1.044.000 euros per als treballs.

L’Ajuntament d’Orpesa, en el ple de caràcter ordinari celebrat este dijous, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics la modificació de crèdits per valor d’1.044.000 euros per a dur a terme la reforma del camp del futbol. Es tracta d’uns treballs que “s’iniciaran l’any vinent” i que són “molt necessaris per a garantir el bon funcionament del camp i reforçar a seguretat dels esportistes”, tal com indica l’alcaldessa, María Jiménez.

Així mateix, la sessió plenària ha servit per a aprovar –amb els vots a favor del PSOE, Ciutadans i PP i l’abstenció de Ciutadans– l’assumpció per gestió directa del PAI La Colomera per a concloure les obres d’urbanització d’este sector. Uns tràmits que es van iniciar el mes de gener passat i que ara s’aproven de manera definitiva. El pròxim pas serà “sol·licitar la redacció del projecte d’urbanització per a valorar els treballs que s’han d’executar i poder dur-los a terme al més prompte possible”, tal com explica la Jiménez.

Cal recordar que l’Ajuntament compta amb un aval que ascendeix als 845.702 euros, una quantitat amb la qual es procedirà a sufragar els desperfectes imputables a l’agent urbanitzador (80.000 euros), el cànon per a l’entitat de sanejament EPSAR (229.000 euros) –que es pagarà d’ací a poc temps– i l’amortització de la dessaladora que dona servei als habitatges que ja estan construïdes (536.000 euros).

D’altra banda, també s’ha donat llum verda, per unanimitat, al nou conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i Turisme Comunitat Valenciana per al desenvolupament del programa de la xarxa Tourist Info que s’obrirà en el nou edifici de la biblioteca municipal; s’ha aprovat el lliurament a l’Ajuntament de 25 contenidors de reciclatge d’envasos per part d’Ecoembes, que constituiran una gran millora de la contenització; i s’han establit els tres festius locals del pròxim exercici: 21 d’octubre, 26 de juliol i 4 d’octubre.

Finalment, el grup socialista ha presentat una moció per a iniciar els tràmits per a executar de l’agenda urbana d’Orpesa, de conformitat amb els criteris establits per l’Agenda 2030 per a seguir noves línies de sostenibilitat. Una proposta que ha sigut aprovada amb els vots del PSOE, Ciutadans, Compromís i l’abstenció del PP i que, tal com ha comentat la mateixa Jiménez, “servirà com a base per a prendre decisions municipals i per a decidir la línia de desenvolupament territorial, per la qual cosa la sotmetrem a la participació de la ciutadania”.

L’agenda 2030, que tal com ha avançat s’iniciarà l’any vinent, comptarà amb un punt relacionat amb el canvi climàtic que ha sigut proposat pel grup Ciutadans. Un dels objectius és poder treballar en l’agricultura ecològica i aprofitar el pla per a dur a terme accions de regeneració del litoral.

CatalanSpanish