22.2 C
Valencia

Orpesa prepara un Pla Integral de Reactivació del Turisme que supera el milió d’euros

El Govern municipal confereix especial protagonisme al teixit empresarial, cerca modificar la normativa d'accés a les platges i establir un estricte protocol de neteja i distanciament social.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Orpesa ha preparat l’esborrany d’un Pla Integral de Reactivació del Turisme que comptarà amb un pressupost superior al milió d’euros, en el qual cobraran especial protagonisme les platges i el teixit empresarial, amb l’objectiu que “l’impacte de la crisi sanitària siga el menor possible”.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa, María Jiménez, després de la reunió que ha mantingut amb la regidora encarregada de l’àrea, Silvia Arnau, l’edil de Platges, Jordi Llopis, i el tècnic de Turisme, Nacho Doménech, per a activar este pla de xoc i on s’ha acordat crear una comissió de seguiment per a avaluar cadascun dels punts establits.

Jiménez ha declarat que esta estratègia entra, en el marc del treball emprés per l’equip de Govern municipal, en el “full de ruta per a la volta gradual a la normalitat”, ja que, tal com ha asseverat, “cal preparar-se per a l’endemà, perquè aqueix dia arribarà”.

Entre les mesures que l’esborrany planteja, com s’ha dit, destaca la creació d’un comité de seguiment i un òrgan gestor de platges, per a coordinar accions com la recopilació, el seguiment i l’actualització de la normativa nacional; l’estudi de protocols municipals amb recomanacions de seguretat; i el control d’accés a les diferents platges. Esta iniciativa es veuria reforçada amb la instal·lació de cartells informatius en els accessos a les mateixes i amb publicacions a través de xarxes socials, amb recomanacions per als usuaris.

A més, es planteja posar en marxa un pla de neteja per a desinfectar dutxes, llavapeus i passarel·les, entre altres espais, així com dur a terme un estricte control de neteja. “La nostra màxima prioritat és garantir la salut tant dels nostres veïns com d’aquells turistes que ens visiten”, ha afirmat Jiménez. Així mateix, el personal de l’Ajuntament podria realitzar una formació ‘ad hoc’ per a l’atenció especialitzada davant consultes dels usuaris o qualsevol incidència.

“El nostre objectiu és coordinar amb tots els agents implicats els futurs canvis que hàgem d’afrontar davant la situació actual. És per això que ens organitzarem amb altres departaments per a prevenir possibles canvis que hàgem de dur a terme a les platges”, ha afirmat Arnau.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

A Castelló, 23 grups de 16 centres educatius s’han hagut de confinar

Educació informa que a les comarques de la província, el 93,6 % dels 249 centres educatius no tenen cap grup confinat i estan fent classes presencials sense problemes. El percentatge de normalitat és el més alt de la Comunitat Valenciana.

Oliva torna al Nivell 1 per la remissió de la incidència dels contagis de Covid-19

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Oliva en col·laboració amb els serveis sanitaris i de salut de la ciutat comunica que es revertiran les mesures sanitàries tornant al Nivell 1.

Denuncien la inseguretat dels vigilants als trens de València a Castelló i Caudiel

El sindicat CSIF explica que els caps de setmana un sol professional atén freqüències que aconsegueixen els 200 passatgers.

Intervenen un laboratori de marihuana a Torrent

Han intervingut 100 plantes de marihuana en un domicili i han detingut a dos homes.

Ivace dona suport al desenvolupament de plans empresarials de 41 pimes innovadores

Les empreses beneficiàries són del sector de la biotecnologia, logística, alimentació ecològica, noves tecnologies o emprenedoria.
- Advertisement -

: Valencià