El Taekwondo, protagonista en Orpesa amb més de 120 xiquets i xiquetes practicant-ho

L'objectiu d'aquesta trobada és que els més xicotets puguen començar a competir per a perdre la por i adquirir experiència, a més de motivar-los per a continuar amb la seua formació.

558

El Pavelló Poliesportiu Carlos Taulé d’Orpesa ha sigut escenari d’una trobada de clubs de taekwondo, organitzat per l’Associació de Taekwondo Tradicional Orpesa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat.

Es tracta d’una trobada regional en el qual participen més de 120 xiquets i xiquetes d’edats compreses entre els 4 i els 13 anys, pertanyents a 11 clubs de Benicàssim, Orpesa, Cabanes, la Vall d’Alba, Morella, Cantavieja i varis de la província de Tarragona.

El torneig, que es disputa en les categories de Formes i Combat, compta amb la participació de grans mestres com a jutges de la competició, com és el cas del mestre Alberto González, 7º Dan i el mestre Fernando Zabini, 5º Dan.
Com ha explicat Yulier Costas1er Dan, l’objectiu d’aquesta trobada és que els més xicotets puguen començar a competir per a perdre la por i adquirir experiència, a més de motivar-los per a continuar amb la seua formació.

Per aquest motiu es va pensar a organitzar un torneig amistós amb clubs pertanyents a la mateixa federació que permeta obtenir experiència a aquests joves taekwondistes. Tot açò unit a l’oportunitat de ser amfitrions d’una competició, visibilitzant aquest esport entre els veïns de la localitat, la qual cosa també resulta important per a aquest club, que des de l’any 2012 es va convertir en associació i que en l’actualitat compta amb més de 40 membres.

L’organització va lliurar en els prolegòmens de la competició una distinció a la regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Orpesa, Sonia Bellés, pel seu recolze en l’organització d’aquesta trobada.

La responsable d’Esports assenyalava que “és un plaer per a nosaltres poder acollir aquesta competició i a aquest nombre de xiquets. Estic molt contenta que el club haja tingut aquesta iniciativa per a fomentar l’esport base i de veure el pavelló ple una vegada més”.
Sonia Bellés va afegir que “l’Associació de Taekwondo Tradicional Orpesa és un dels clubs locals que treballa amb l’Ajuntament en el nostre projecte de foment dels valors en l’esport”.