Ospina Abogados aconsegueix l’absolució d’un dels integrants de la banda del ‘llaç libanés’

El despatx penalista expert en delictes d'estafa aconsegueix la llibertat d'un dels investigats per diferents delictes de furt, robatori amb força i associació criminal.

El Jutjat Penal Nº2 de Torrevieja ha dictat l’absolució d’un dels presumptes integrants de la banda del llaç libanés, un grup d’estafadors especialitzats en la instal·lació de ceps en caixers automàtics que retenien els diners i les targetes de les víctimes.

La investigació policial es va saldar amb diverses detencions entre Alacant, Múrcia i Tarragona, identificant prop de 300 sucursals afectades i caixers automàtics manipulats, principalment de Caixa Murcia, Kutxa Bank, CAM-Sabadell, BBKBank-Cajasur i BBVA. No obstant això, la Policia no descarta que continuen apareixent nous casos en altres caixes d’estalvi, per la qual cosa recomanen precaució a l’hora d’extraure diners i notificar a la sucursal si s’aprecia algun indici de manipulació.

Gràcies a les càmeres de seguretat instal·lades en els caixers i a la investigació policial, la Policia Nacional va aconseguir detindre a Alacant a dues dels presumptes integrants, imputant-los diferents delictes de furt, robatori continuat i associació criminal.

No obstant això, l’advocat de la defensa d’un dels investigats, el director del despatx penalista Ospina Abogados,, Juan Gonzalo Ospina, va sostindre des del primer moment la innocència del seu client, perquè tot es tractava d’un error en la identificació del sospitós.

L’advocat de la defensa, Juan Gonzalo Ospina, a l’eixida dels jutjats.

L’advocat penalista expert en procediments d’estafa va demostrar que un dels integrants de la banda, el qual, va ser fotografiat per les càmeres de seguretat dels caixers d’Alacant, era impossible que es tractara del seu representat, ja que aquest es trobava residint i treballant a Marbella els dies i a les hores que presumptament es van manipular els caixers.

Ospina va interessar la seua lliure absolució en l’informe del judici oral, sobre la base del denominat ‘in dubio pro reo’, principi jurídic que expressa l’obligatorietat de provar els fets i que, en el cas que esta prova siga insuficient per a demostrar-los, la decisió judicial haurà d’absoldre a l’acusat del delicte.

Davant les proves presentades per l’acusació particular, no ha quedat clar que el detingut siga la mateixa persona identificada per les cambres dels caixers. Per això, la magistrada-jutge del Jutjat Penal Nº2 de Torrevieja ha acordat l’absolució de l’investigat.

ValenciàEspañol