Otos mantindrà oberta la piscina municipal gràcies a l’ajuda de la Diputació

La localitat d’Otos mantindrà oberta la Piscina Municipal gràcies als fons aportats per la Diputació de València. Així ho ha traslladat l’alcalde de la localitat, Mario Mira, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada al municipi de la Vall d’Albaida per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).

En concret, ha estat una dotació pressupostària de 23.220,02 euros de fons de la Diputació que ha permès efectuar les tasques de reforma necessàries perquè la instal·lació puga adequar-se a les exigències tècniques i oferir el servei de banys als veïns i veïnes de la localitat durant els mesos d’estiu.

Maria Josep Amigó s’ha congratulat de comprovar «la capacitat de treball mostrada pels equips de govern municipals a l’hora de prioritzar a les persones i escometre actuacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Otos n’és un clar exemple», ha incidit.

La vicepresidenta també s’ha referit al nou Fons de Cooperació Municipal. Un mecanisme impulsat per les administracions autonòmica i provincial i que servirà «per a quadrar el cercle del finançament dels municipis valencians», en resposta «al que determina l’Estatut d’Autonomia i a l’infrafinançament crònic per part de l’Estat».

Maria Josep Amigó ha explicat que el Fons de Cooperació Municipal «permetrà als Consistoris realitzar inversions, a més de fer front a la despesa corrent, o a ambdues», donat que «en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los». En aquest sentit, els ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del Fons de Cooperació, les aportacions del qual a més són incondicionades. Un mecanisme «que permetrà avançar cap a l’autonomia dels Ajuntaments», ha defensat la vicepresidenta.

Per la seua part, l’alcalde d’Otos, Mario Mira, ha assegurat que els fons rebuts per part de la Diputació de València «suposen una ajuda molt important per a municipis que comptem amb un pressupost reduït». Unes quantitats econòmiques que, entre altres actuacions, «han permès evitar el tancament de la piscina municipal, tan visitada pels veïns i veïnes d’aquest municipi durant el període estival, que requeria una profunda intervenció», així com «recuperar un camí rural pràcticament intransitable d’accés a diferents terrenys destinats al conreu i l’agricultura», ha explicat.

CatalanSpanish