Les ovelles recorreran el llit del Túria en la capital per tal de dinamitzar la ramaderia

Només queda una manada en actiu en el terme municipal de València.

PublicitatAVL

La regidoria d’Horta i Pobles de València, dirigida per Consol Castillo, ha signat un conveni amb la Va unir de Llauradors i Ramaders per a dinamitzar l’activitat ramadera a la ciutat de València. Actualment solament queden dues rajades d’ovelles en el terme municipal de València, amb la singularitat que es tracten de rajades de l’ovella autòctona valenciana: l’ovella Guirra.

Segons la regidora Consol Castillo “En els últims deu anys, han desaparegut a València tres rajades d’ovelles i cabres. Tot fa pensar que l’elevada pressió urbanística ha anat expulsant amb el temps les rajades de la ciutat i els seus voltants. I tot apunta al fet que esta tendència de desaparició de rajades i pastors no canviarà, llevat que posem remei. Per açò hem decidit engegar este pla”.

PublicitatRovira  

L’ovella autòctona valenciana està inclosa dins del Catàleg Oficial de Races Ramaderes de l’Estat Espanyol en la categoria de races en perill d’extinció. Les comarques més importants on se situen són La Vall d’Albaida, Valle d’Aiora, Camp del Túria i Canal de Navarrés a València, La Marina Alta a Alacant i la Plana de Castelló.