Pablo Casado garanteix a València que el PP “no investirà” a Sánchez i li mana “un dard” a Rivera: “Comparsa són altres”

El candidat de PP a les eleccions generals ha renovat el seu compromís d'acabar amb l'infrafinançament valenciana si aconsegueix conquistar la Moncloa: "Milloraré el finançament autonòmic perquè és de justícia".

El líder d’el PP i candidat a la Presidència de Govern, Pablo Casado, ha assegurat aquest dijous que “Ciutadans i Podem ja han avisat que investirían a Pedro Sánchez si guanya les eleccions” generals i ha garantit que el Partit Popular no facilitarà en cap cas aquesta investidura de l’candidat socialista perquè “són l’alternativa” i “l’oposat” al seu projecte polític.

“Comparses són uns altres. Nosaltres a liderar Espanya”, ha proclamat Casat en un míting a l’auditori Mar Roig Oceanogràfic de València davant poc més d’un miler de persones -encara que desenes s’han quedat fora per falta de aforament– en què a més han participat la presidenta de l’PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, la portaveu a l’Ajuntament, María José Catalá, i la candidata a Congrés per València Belén Hoyo.

Davant d’un públic entregat, que corejava ‘oa, oa, oa, Casat a la Moncloa’, el president de l’PP ha acusat Sánchez de “forçar” la repetició de les eleccions “buscant” el seu interès personal i partidista “, atès que, segons ha dit, és una persona “egoista”. Això sí, ha advertit que ara “el tret li pot sortir per la culata” aquest diumenge.

Després d’assegurar que el candidat socialista representa el “bloqueig permanent”, ha advertit que votar el mateix que a l’abril “tindrà el resultat” d’aleshores, ja que la fragmentació de l’centredreta va penalitzar en escons a PP, Cs i Vox. Per això, ha apel·lat ara a l’esperit d’Espanya Suma perquè “Espanya no està parar bromes” i el PP pot afrontar la crisi econòmica i territorial.

“El que no es una al voltant de l’PP, s’unirà al voltant de l’PSOE. Qui vulgui que no governi Pedro Sánchez, només té l’opció de votar a l’PP”, ha recalcat, per assenyalar que “Ciutadans i Podem ja han avisat que investirían a Pedro Sánchez si guanya les eleccions “. En el cas de Vox, ha subratllat que el Partit Socialista “vol que hi hagi per fragmentar l’espai de vot de la dreta”.

“NOMÉS EL PP GARANTEIX EL CANVI NECESSARI”

En aquest sentit, Casado ha afirmat que votant a l’PP s’està “garantint que Sánchez es vagi dilluns mateix de la Moncloa”. “És un doble vot pel preu d’un. Només nosaltres garantim el canvi necessari a Espanya i això no ho dubta ningú”, ha proclamat, collint l’aplaudiment d’un auditori entregat.

A més, ha descartat del tot que el PP acabi abstenint per facilitar la investidura d’el candidat socialista, com ha suggerit el líder d’Podem, Pablo Iglesias. “S’ho torno a dir, amb Sánchez no tenim res a fer. El PP no va a facilitar la seva investidura. Som l’oposat a Pedro Sánchez, som l’alternativa a Pedro Sánchez, els que guanyarem ia tirar-li de la Moncloa”, ha ressaltat, per afegir que “comparses” són altres partits.

“Milloraré el finançament autonòmic”

El candidat de PP a les eleccions generals, Pablo Casado, ha renovat avui el seu compromís d’acabar amb l’infrafinançament valenciana si aconsegueix conquistar la Moncloa. “Milloraré el finançament autonòmic perquè és de justícia”, ha dit.

També s’ha compromès a impulsar el corredor mediterrani, donar suport al sector de motor i una negociació justa amb el sector dels cítrics. Promeses que ja ha formulat en diverses ocasions i que avui ha reiterat en un míting que s’ha celebrat aquesta tarda al Oceanogràfic i a què han assistit unes set-centes persones, més de mil, segons l’organització.

El líder popular també ha assegurat que no permetrà que es “ofengui” a la Comunitat Valenciana convertint-la en un apèndix d’una entelèquia territorial catalana.

Casado, que espera millorar els seus resultats de l’28 d’abril i, en concret, pujar escons a la província, ha apel·lat a el vot útil a favor de PP, a què ha presentat com l’únic capaç d’enfrontar els reptes d’una economia en retrocés.

En l’acte de l’PP també ha intervingut la presidenta regional Isabel Bonig i la portaveu de l’PP a l’Ajuntament de València, Maria José Catalá.

 CatalanSpanish