PACMA insta a la Generalitat valenciana a garantir el benestar dels animals durant l’estat d’alarma

Des del Partit Animalista assenyalen les dificultats a les quals s'enfronten les persones que cuiden colònies felines per a atendre degudament els animals.

El Partit Animalista insta a la Generalitat valenciana a rectificar i establir com a excepció a les restriccions de la mobilitat la cura, l’alimentació i l’atenció als animals, inclosos aquells que resideixen dins de parcs i jardins, tancats durant l’horari nocturn. Des de PACMA consideren inadmissible que s’oblide, una vegada més, d’esta manera als animals i comminen al Govern autonòmic a donar una ràpida solució a esta situació.

En la Comunitat Valenciana, moltes de les persones que s’encarreguen voluntàriament de la cura de les colònies felines el fan en horari nocturn, tant per motius personals i laborals com per la seguretat dels animals. Amb l’establiment del toc de queda i el tancament de parcs i jardins en horari nocturn, com apunten des de la formació animalista, la seua labor s’ha vist obstaculitzada per les administracions i no poden atendre degudament els animals.

Des de PACMA recorden, a més, que estes persones voluntàries duen a terme una labor que és responsabilitat de l’administració pública, per la qual cosa no deurien en cap cas obstaculitzar-la.

D’altra banda, el Partit Animalista també apunta a les dificultats a les quals s’enfronten aquelles persones que conviuen amb gossos i que tenen horaris laborals incompatibles amb les restriccions horàries de mobilitat per a poder passejar a estos animals, una cosa necessària per a la seua salut i benestar.

PACMA considera per descomptat necessàries totes les mesures de contenció de la pandèmia, però recorda a la Generalitat que totes estes activitats, a més de ser imprescindibles, es realitzen de manera individual, en horaris de poca afluència i mantenint totes les mesures de seguretat, per la qual cosa no suposen cap risc.

Per això, des del Partit Animalista insten a la Generalitat a rectificar amb urgència i a garantir el benestar dels animals en estat d’alarma.

CatalanSpanish